Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κ. Σαλωνίτης: "Για μια πόλη...όπως της αξίζει"

Γράφει ο Κωσταντίνος Σαλωνίτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου

με τον συνδυασμό «Ξανά Μπροστά»

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Σαλωνίτης και είμαι μόνιμος κάτοικος Μεσολογγίου. Είμαι 23 ετών και απόφοιτος του τμήματος Τεχνικών Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ των σχολών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Με αφορμή την προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε,δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω δύό λόγια για τον τόπο που μεγάλωσα, έχω μέσα στην καρδιά μου και που τόσο πολύ θα επιθυμούσα να τον δώ να «ανθίζει» και να δίνει στους νέους ευκαιρίες.

«Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου» έχει γράψει ο λογοτέχνης Λουκής Ακρίτας. Μια έκφραση που όλοι οι Μεσολογγίτες στο άκουσμα της ανατριχιάζουμε, αλλά που δυσκολευόμαστε να τιμήσουμε. Πως μπορούμε άλλωστε όταν είμαστε δέσμιοι των χρεών μας, του άγχους για την επιβίωση, της αγωνίας για την εξασφάλιση του καθημερινού πιάτου φαγητού;

Η απόφαση, για την συμμετοχή μου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κυρίου Κώστα Αντωνίου, «Ξανά Μπροστά», στις εκλογές ανάδειξης νέου δημάρχου για το δήμο μας, ήταν μια απόφαση βασισμένη στην ανάγκη που νιώθω ως Μεσολογγίτης και ως «ελεύθερος άνθρωπος» να συμμετέχω στην αναδιάπλαση του τόπου μας. Με φρέσκες ιδέες και νέες προοπτικές ευελπιστώ σε μια πόλη που θα πάψει να «τρώει τα παιδιά της» και θα προσφέρει αυτό που έχουμε όλοι πλέον ανάγκη στην εποχή μας. Μια ΤΊΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΉ ευκαιρία για δουλειά.


Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας μαστίζεται από την «κατάρα» της ανεργίας. Με τους κύριους στόχους του συνδυασμού «Ξανά Μπροστά», και την άμεση επίτευξή τους στην ανάλογη περίπτωση της εκλογής του, η προσφορά εργασίας, δεν πρόκειται να αντιμετωπίζεται πια ως ένα πλασματικό σενάριο.Με τη διεκδίκηση των Αλυκών, των Αλιπέδων αλλά και της Λιμνοθάλασσας ώστε να περιέλθουν στην κατοχή της δημοτικής αρχής κανένας δημότης που έχει ανάγκη για δουλειά δεν θα χρειαστεί ξανά να «ζητιανέψει» το μεροκάματο. Με τον δήμο να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω στις τρεις περιοχές, αυτόματα πρόκειται να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Ένας ακόμη λόγος που επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Κυρίου Κώστα Αντωνίου είναι το γεγονός, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο τίμιο, αξιοπρεπή βιοπαλαιστή που νιώθει ίσως καλύτερα από πολλούς άλλους «καρεκλοκένταυρους», τις ανάγκες και τα θέλω ολόκληρης της πόλης. Άλλωστε πολλοί από τους συντοπίτες μας θα θυμούνται την επιτυχία της θητείας του κύριου Αντωνίου στη πόλη μας, σε παρελθόντα χρόνο.

Οι ιδέες μου για έναν καλύτερο δήμο, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν και ένα «άρωμα» παράδοσης. Με μικρό κόστος και με μεγάλη όρεξη θα ήταν εύκολη η ανέγερση ενός Ιππικού Ομίλου, στη περιοχή πίσω από το δημοτικό στάδιο της πόλης, γνωστής και ως Σάλτσινα. Έτσι οι λάτρεις των αλόγων και όχι μόνο θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους χώρο για την ενασχόληση με το αγαπημένο τους χόμπι. Και αυτο το σχέδιο εμπίπτει σε μια μεγαλύτρη κατηγορία ιδεών μου, που πρόκειται να συζητηθούν και να εφαρμοστούν στο μέλλον.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας για να φτιάξουμε όλοι μαζί μια πόλη όπως της αξίζει να είναι. Δεν επιθυμώ να κρίνω τα έργα των άλλων αλλά να συμμετέχω.Τις ιδέες να τις κάνω πράξεις όπως πρέπει. Θέλω έναν δήμο όπου όλοι να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με άνεση, έναν δήμο που να τον θαυμάζουν και όχι να τον απαξιώνουν, έναν δήμο όπου οι νέοι θα θέλουν να μείνουν εδώ γιατί θα έχουν τις ευκαιρίες που τους αρμόζουν. Εσείς;