Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μ. Σπυράκη: "Η Ευρώπη οφείλει να χαράξει μία πολιτική με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά"

Τον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένο το φράχτη που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος 11,5 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος παρουσίασε με λεπτομέρειες στην κ. Σπυράκη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των συνόρων. «Μόνο με τέτοια μέτρα και με την παράλληλη ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι δουλέμποροι να πωλούν ελπίδες στους απελπισμένους» σχολίασε η κ. Σπυράκη.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα και για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος το έχει θέσει επανειλημμένα στους 27 ομολόγους τους και μάλιστα έχει ζητήσει και τη σύγκλιση ειδικής συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό.


Η υποψήφια ευρωβουλευτής την υποψήφια ευρωβουλευτή την Τετάρτη συναντήθηκε για το θέμα και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα κ. Γρηγόρη Αποστόλου, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Λίγο μετά η Μαρία Σπυράκη τόνισε χαρακτηριστικά ότι μεταξύ των στόχων της, εάν εκλεγεί, θα αποτελέσει η ατζέντα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς όπως είπε, αποτελεί κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό θέμα και οι Ευρωπαίοι Εταίροι οφείλουν να δράσουν συλλογικά.«Χρειάζεται επιμερισμός της ευθύνης μεταξύ των Ευρωπαίων και να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα μία μικρή χώρα στην Ευρώπη δεν μπορεί να επωμίζεται μόνη της το δυσβάστακτο βάρος της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης» τόνισε η κα Σπυράκη. Επίσης η υποψήφια ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η Ευρώπη οφείλει να χαράξει μία πολιτική με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά για τη διαχείριση του φαινομένου αλλά και ουσιαστικής συνδρομής στις χώρες της Νότιας Ευρώπης που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση.