Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ληστές ετών 16, 18 και 24 χρόνων στα χέρια της αστυνομίας στη Ναύπακτο

Τα κλοπιμαία των νεαρών "λήσταρχων"

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών τρεις νεαροί αλβανικής καταγωγής κατηγορούνται ότι διέπραξαν μια ληστεία και τέσσερις διαρρήξεις στην περιοχή της Ναυπάκτου, με τη λεία των κλοπιμαίων τους να ξεπερνά τις 10.000€.

Από τη σπείρα των νεαρών συνελήφθησαν χθες ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας δυο μέλη της και αναζητείται ο τρίτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

"Συνελήφθησαν χθες (20-3-2014) το απόγευμα, στη Μαμουλάδα Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 24 έως 16 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών και κλοπών κατά συναυτουργία.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 18χρονος ομοεθνής τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.


Ειδικότερα, χθες (20-3-2014) το μεσημέρι, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε οικία όπου διέμενε 50χρονος ημεδαπός με την 18χρονη κόρη του και αφού τους ανάγκασαν, με την απειλή μαχαιριού, να τους παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή, τους κλείδωσαν στην τουαλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς, σε δύσβατη, δασική περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 24χρονου και του 16χρονου και τη σύλληψη τους.

Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε σακβουαγιάζ μεταξύ άλλων, έναν φορητό υπολογιστή, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ βρέθηκαν δύο τηλεοράσεις, κοσμήματα και είδη ρουχισμού σε κοντινό δύσβατο σημείο, που οι δράστες φύλαγαν τα κλοπιμαία, που είχαν αφαιρέσει.

Από την έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου προέκυψε ότι οι τρεις δράστες είχαν συστήσει ομάδα και διέπραξαν τις τελευταίες μέρες, σε περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας, τουλάχιστον τέσσερις ληστείες – διαρρήξεις.

Πιο αναλυτικά :

Την 19-3-2014 στην Παλαιοπαναγιά όπου με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας αφαίρεσαν από οικία είδη αξίας 1.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα στην Μαμουλάδα αφαίρεσαν από οικία, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αξίας 600 ευρώ.

Την 18-3-2014 στην Παλαιοπαναγιά αφαίρεσαν από οικία ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Την 17-3-2014 στον Άνω Πλατανίτη αφαίρεσαν από οικία αντικείμενα αξίας 500 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα. Όλα τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται."