Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Π. Κατσούλης: "Δημοπρατούμε και κατασκευάζουμε μεγάλα έργα μέσω του ΕΣΠΑ"

Ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης της Πύλης στο Μεσολόγγι. Εδώ και μια εβδομάδα στο χώρο έχουν αρχίσει οι απαραίτητες εργασίες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις Εορτές Εξόδου. Επίσης έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες για την εγκατάσταση του αγάλματος του Μάρκου Μπότσαρη στη κεντρική πλατεία Μεσολογγίου τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα πραγματοποιηθούν μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Επίσης την περασμένη Τρίτη 11 Μαρτίου δημοπρατήθηκαν δυο ακόμα έργα:

  • Το πρώτο αφορά τη δημοπράτηση του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 4.999.950,00 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πόρους του ΕΣΠΑ. Το ζωτικής σημασίας έργο, το οποίο βγήκε με έκπτωση 54%, θα ξεκινήσει αμέσως μόλις γίνει η εγκατάσταση το εργολάβου και με την ολοκλήρωση του θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης του διαμερίσματος Κατοχής.
  • Το δεύτερο έργο που δημοπρατήθηκε αφορά την Αποπεράτωση του Δημοτικού σχολείου Πενταλόφου, ύψους 30.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ 2013.
  • Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε:
  • «Δημοπρατούμε και κατασκευάζουμε μεγάλα έργα μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και μικρές-σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την αισθητική, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
  • Ορισμένοι αρέσκονται σε πικρόχολα σχόλια περί κατατμήσεων και αναθέσεων. Ας είναι, σε προεκλογική περίοδο έχουμε εισέρθει.
  • Η ουσία είναι και παραμένει για τα ύψους 42 εκ. ευρώ, που καμιά κριτική δεν μπορεί να τα στερήσει από τους πολίτες του διευρυμένου δήμου μας».