Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Γιάννης Τέγας:"Αλλάζουμε πρακτικές, νοοτροπίες,ιδέες"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Τέγας στην τοποθέτηση του σε μια κλειστή συγκέντρωση του συνδυασμού του στο Μεσολόγγι δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιάσει ένα συνδυασμό με ανθρώπους καθαρούς, με φρέσκιες ιδέες, που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και έρχονται να προσφέρουν.
"Αυτή είναι η κοινή δέσμευση όλων μας που μας ενώνει ένα κοινό όραμα, και αυτό δεν είναι άλλο από έναν δήμο Μεσολογγίου νοικοκυρεμένο, οργανωμένο, αποτελεσματικό, με μικρότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις αποφάσεις του" υπογράμμισε ο κ. Τέγας στην ομιλία του.
Στη συνέχεια τόνισε ότι το κρίσιμο ζητούμενο για το Δήμο είναι να διαχειρίζεται τους πόρους του με διαφάνεια και δικαιοσύνη και να επιλέγει τις δράσεις του, όχι με βάση των αριθμό των ψήφων που αποφέρουν, αλλά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.
" Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δε ζητάμε απλώς τη στήριξή σας για να κάνουμε μία απλή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Αλλά ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να αλλάξουμε τον τόπο μας" επεσήμανε ο κ. Τέγας και έθεσε τις τρεις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό:
"• Να γκρεμίσουμε όλα τα παλιά πολιτικά τείχη με όπλο την συναίνεση και τις υπερβάσεις.
• Να ξεχάσουμε τις κενές υποσχέσεις και τα κούφια λόγια και να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα με σαφείς προτεραιότητες.
• Να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και αποτελεσματική ομάδα εργασίας."
Παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου είπε:



"Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις εκλογές του Μαΐου θα κονταροχτυπηθούν ο φόβος για το σήμερα με την ελπίδα για το αύριο. Η μιζέρια με την αισιοδοξία και η στασιμότητα με την αλλαγή.
Εμείς θα εκφράσουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την δράση και τη δημιουργία.
Ονειρευόμαστε αλλά δεν ονειροβατούμε. Και ξέρω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή.
Γι΄ αυτό, σας καλώ όλους να έρθετε κοντά μας. Είναι η ώρα που ο Δήμος μας χρειάζεται. Δεν λείψαμε ποτέ, δεν θα λείψουμε και τώρα!"
Στην συνάντηση το παρών έδωσαν περισσότεροι από πενήντα φίλοι του κ. Τέγα και έγινε η συγκρότηση των γραμματειών δράσεων του συνδυασμού "Σύγχρονη Πόλη" και αποφασίστηκε η διοργάνωση της πρώτης ανοιχτής εκδήλωσης στα τέλη του μήνα.