Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα του δημάρχου Μεσολογγίου για συμμετοχή στη διαβούλευση για το παράκτιο μέτωπο

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στις 7μμ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, ημερίδα διαβούλευσης με θέμα: «Παρουσίαση των προτάσεων – μελετών Αξιοποίησης - Ανάδειξης του θαλάσσιου και Παράκτιου μετώπου της πόλης καθώς και του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014 – 2020».

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου για τους στόχους της ημερίδας τονίζεται: "Το κρίσιμο στοίχημα της επόμενης 5ετίας για την πόλη και το διευρυμένο δήμο μας, είναι η αξιοποίηση των συγκεκριμένων προσκλήσεων του νέου ΣΕΣ 2014 – 2020, ώστε να επανασχεδιάσουμε πολεοδομικά και χωροταξικά την ίδια την πόλη και τους δημόσιους χώρους της.


Ήδη από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, έχουμε ψηφίσει τις προτεραιότητες του νέου ΣΕΣ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και έχει κατατεθεί η πρόταση μου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το νέο χωροταξικό σχεδιασμό."

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται πρόσκληση στους δημότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους:

"Ενόψει της ημερίδας της 4ης Απριλίου, στην οποία θα κατατεθούν και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις – μελέτες μας για την αξιοποίηση και ανάδειξη του θαλάσσιου – παράκτιου μετώπου της πόλης, ξεκινάμε σήμερα ένα δημόσιο διάλογο ώστε να καταγραφούν νέες ιδέες αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για την πόλη μας

Στόχος δεν είναι απλά η καταγραφή των ιδεών για τo συνολικό επανασχεδιασμό της πόλης, αλλά η ενεργοποίηση πόρων για την ποιοτική κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και τη συνολική αναζωογόνησή της πόλης, με θεμέλιο την κοινωνική αλληλεγγύη, την περιβαλλοντική προστασία και την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων.

Στα πλαίσια αυτά σας καταθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα και ζητάμε την ανταπόκριση σας σε αυτά. Έχεις το λόγο, έκφρασε την άποψη σου στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://docs.google.com/forms/d/18oPoXTkpwF2GpSt1DGa_YtobsgJUp8jlbWO06tWqKvY/viewform " καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης σε δήλωσή του επισημαίνει: "Ο Δήμος, η πόλη, δεν ανήκει στους αιρετούς. Ανήκει στους κατοίκους και τους πολίτες της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή στην πρωτόγνωρη διαδικασία, ώστε μετά την αξιολόγηση των προτάσεων να καθοριστεί το καλύτερο πλαίσιο δράσεων που θα αναδείξουν το θαλάσσιο και παράκτιο μέτωπο του Μεσολογγίου".