Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νέος κατάλογος υποψηφίων από τον Π. Παπαδόπουλο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι, για το άνοιγμα των γραφείων του συνδυασμού "Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ".

Το ξεκίνημα της λειτουργίας των γραφείων συνοδεύτηκε με ανακοίνωση καταλόγου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που είναι οι εξής:

Αθανασίου Γιωργής – Τεχνικός Ψυκτικών Εγκαταστάσεων

Βάλβη Φλωρεντία (Πέπα) – Ομ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Γεωργουλόπουλος Κώστας – Εκπαιδευτικός-Μαθηματικός

Γούργαρη Μαρία – Αγρότισσα-Αγγειοπλάστης

Δασκαλής Νίκος – Ιδ.Υπάλληλος/Φιλόλογος

Καλύβα-Δρόγγου Κλεοπάτρα – Αγρότισσα

Καλόκληρος Γιώργος – Φαρμακοποιός

Καρανίκας Κώστας – Συνταξιούχος

 

Κότσαλος Χριστόφορος – Τεχνολόγος Γεωπόνος/Έμπορος Ανθοκομικών Ειδών

Κούστας Χρήστος – Πολιτικός Μηχανικός

Κούτρα Ρένα – Καθηγήτρια Αγγλικών

Κουφός Σπύρος – Γεωπόνος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΑΝΑΙΤ

Κυτάγια Αθανασία – Ιδ. Υπάλληλος

Λάμαρης Παντελής – Οικοδόμος

Μαρούλης Ηλίας – Ηλεκτρολόγος ΤΕΕ

Παλιάτσας Χαράλαμπος – Ελ.επαγγελματιας

Πολίτης Γιώργος – Αγρότης

Πολονύφης Χάρης – Μαθηματικός

Ράπτης Κώστας – Χειριστής βαρέων μηχανημάτων

Τριανταφύλλου-Κοτζαμάνη Αγγελική – Βρεφονηπιαγωγός

Τσιρώνης Δημήτρης – Αγρότης

Χαρματζής Επαμεινώνδας – Αγρότης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος είπε στον χαιρετισμό του:

"Ανοίγουμε σήμερα και επίσημα τα γραφεία συνεύρεσης και εκκίνησης του συνδυασμού μας Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ μη ξεχνώντας το βασικό μας πρόσημο που περιγράφεται σε τρεις βασικές λέξεις:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ όλων των δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με όλους τους πάσχοντες συνδημότες μας και

ΑΝΑΤΡΟΠΗ του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος και μοντέλου αυτοδιοίκησης που απέτυχε, απαξιώθηκε και οδήγησε τον Δήμο και την τοπική κοινωνία χρόνια πίσω.

Είμαστε σταθερά απέναντι στον Καλλικράτη, θεσμό ταφόπλακα της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται εν ονόματι της αποκέντρωσης και ουσιαστικά έχουν διαλύσει κάθε έννοια τοπικής δημοκρατίας και συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.

Ο Καλλικράτης πρέπει να καταργηθεί και θεσμικά και πρακτικά. Και είμαστε οι μόνοι που το λέμε φωναχτά και χωρίς περιστροφές.

Γυρίζουμε την πλάτη στο χθες που:

➢ Στοιχειωδώς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την καθημερινότητα του δημότη

➢ Απώλεσε κεκτημένα της πόλης (ΤΕΙ, Νοσοκομείο),

➢ Απαξίωσε τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, κινήθηκε στη λογική του ενός ανδρός αρχή, στη βάση του δούναι και λαβείν και έθεσε στο περιθώριο τους φορείς της πόλης και την νεολαία.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τις σκιές του θλιβερού παρελθόντος που όψιμα επικαλούνται την ανανέωση και την αλλαγή, σαν να μην τους ακούμπησε τίποτα από την εξόφθαλμη εμπλοκή τους στο αμαρτωλό παρελθόν.

Ας το πάρουν χαμπάρι λοιπόν η κοινωνία ζητάει φρεσκάδα και ανατροπή και εμείς όχι μόνο την υπηρετούμε αλλά και θα την εφαρμόσουμε στην πράξη.

Είμαστε αυτοί που πολύ σύντομα – ως δημοτική αρχή – θα πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του δήμου με διαρκή παρουσία σε καθημερινή βάση, με συλλογικότητα στον τρόπο λήψης αποφάσεων, με την κατάκτηση του στόχου της οικονομικής αυτοδυναμίας του Δήμου, με την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, με την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα και με την επίτευξη του μεγάλου στοιχήματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση του διευρυμένου Δήμου.

Στόχος μας ο Δήμος να γίνει προορισμός στους τομείς της ιστορίας του πολιτισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σε συνδυασμό με την παραγωγική ανασυγκρότηση της ενδοχώρας θα αποτελέσει το μοντέλο που εμείς επιδιώκουμε και θα επιβάλλουμε."