Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γ. Τέγας: "Δήμος και Εκκλησία να γίνουν το δίχτυ προστασίας των αδυνάτων"

Το Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Τέγας, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τέγας, η εποχή που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη για πολλές κοινωνικές ομάδες, καθώς η ανεργία, τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στις αγροτικές περιοχές, έχει φέρει σε αδιέξοδο ανθρώπους που μέχρι πρότινος ζούσαν μια αξιοπρεπή ζωή.

Είναι επίσης πολλοί αυτοί που διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια από τις κοινωνικές δομές, γι’ αυτό και ο δήμος μαζί με την εκκλησία πρέπει να βρίσκονται κοντά τους και να συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές τους.

«Η εκκλησία και ο δήμος πρέπει να απλώσουν ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και είναι επιτακτική ανάγκη να διευρύνουμε τις κοινωνικές δομές μας, τόσο σε θέματα επιβίωσης, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την ιατρική τους κάλυψη.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα στους συνδημότες μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη εποχή. Εμείς θα το κάνουμε με τη συμπαράσταση της εκκλησίας, αλλά και όλων όσων μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν», υπογράμμισε ο κ. Τέγας βρίσκοντας σύμφωνο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ο οποίος έδωσε την ευχή του στον υποψήφιο δήμαρχο για καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα, αλλά και στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει εφόσον εκλεγεί.