Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνεχίζονται οι επισκέψεις και οι συναντήσεις του Ν. Μουρκούση σε φορείς του Μεσολογγίου

Επίσκεψη στο εργοστάσιο «ΔΕΛΦΟΙ»


Την μεγάλη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων «ΔΕΛΦΟΙ» που βρίσκεται στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 ουποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης επικεφαλής αντιπροσωπείας του συνδυασμού του.

Ο Νίκος Μουρκούσης και οι συνεργάτες του έγιναν δεκτοί από τον ιδιοκτήτη κ. Κώστα Δανικέλη, που τους ξενάγησε στους χώρους του υπερσύγχρονου εργοστασίου της επιχείρησης του, που απασχολεί δεκάδες εργαζομένους και αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την περιοχή μας.


Ο Νίκος Μουρκούσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους, τους οποίους και συγχάρηκε για την συμβολή τους στην ενδυνάμωση της τοπικής βιομηχανικής παραγωγής και για την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν. Τόνισε ότι η αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας, μέσα από την μεταποίηση και την τυποποίηση είναι μονόδρομος και οφείλουμε ως δήμος να προσελκύσουμε πρόσθετες αντίστοιχες επενδύσεις που θα δώσουν δυνατότητα εργασίας σε πολλούς συμπολίτες μας και θα ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.




Συνάντηση με τον Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων και Περιβάλλοντος Μεσολογγίου»


Την ίδια μέρα, Σάββατο 14 Μαρτίου, ο Νίκος Μουρκούσης συναντήθηκε με την πρόεδρο κα. Αριστέα Τσαγανέα και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλοι των Ζώων και του Περιβάλλοντος Μεσολογγίου» και είχε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους σκοπούς του συλλόγου και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των αδέσποτων, που διατηρεί ο σύλλογος στην περιοχή «Μοτίβο» και διαπίστωσε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εθελοντές του συλλόγου προσπαθούν να βοηθήσουν και να σιτίσουν δεκάδες ζώων.

Τα κύρια ζητήματα που απασχολούν όλους τους φιλόζωους αλλά και όλους τους πολίτες που δέχονται ενόχληση από τις αγέλες αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου είναι η κατασκευή αξιοπρεπούς καταφυγίου, η περισυλλογή των ζώων, η σίτιση τους, η στείρωση και ο εμβολιασμός τους. Επίσης συζητήθηκε η μακρόπνοη αντιμετώπιση του ζητήματος μέσω ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για χρηματοδότηση αλλά και καμπάνιας ενημέρωσης των παιδιών στα σχολεία.