Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Γιάννης Τέγας: «Ανάσα για τους ανέργους, το έργο της Ιόνιας Οδού»

Το εργοτάξιο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στην περιοχή Αγίου Γεωργίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη», Γιάννης Τέγας. Ο κ. Τέγας συνομίλησε με εργαζόμενους και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του εργοταξίου, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία του έργου της Ιόνιας Οδού.

Ως Πολιτικός Μηχανικός ο ίδιος, και σημερινός Προϊστάμενος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και γνωρίζοντας το αντικείμενο των έργων οδοποιίας, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον αρμόδιο εργοταξιάρχη Γιάννη Στρατογιάννη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ μετά το Πάσχα θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουν και νέες προσλήψεις.

«Αυτό το έργο δίνει ανάσα στην περιοχή μας, η οποία πλήττεται από την ανεργία, καθώς, εκτός από τους καταγεγραμμένους ανέργους, έχουμε και εκείνους που προέρχονται από τον αγροτικό τομέα που επίσης καλείται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού, τόσο η περιοχή, όσο και ολόκληρη η Δυτική Στερεά Ελλάδα, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξή της και στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς θα αποτελέσει μια από τις βασικότερες υποδομές», υπογράμμισε ο κ. Τέγας, ζητώντας από την εταιρεία, σε ότι αφορά στις προσλήψεις που προτίθεται να κάνει, να προτιμήσει ανέργους από την περιοχή του Μεσολογγίου.