Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Υποψηφιότητα για το δήμο Μεσολογγίου ανακοίνωσε και ο Γιάννης Τέγας

Με γραπτή του δήλωση ο κ. Γιάννης Τέγας ανακοίνωσε την πρόθεση του να ηγηθεί δημοτικής κίνησης για το δήμο Μεσολογγίου και απευθύνει κάλεσμα στους δημότες για την συγκρότησή της, με στόχο τη δημιουργία "ενός λειτουργικού και συμμετοχικού σύγχρονου Δήμου, που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στο περιβάλλον και πρωτοστατεί στην συνεργατική περιφερειακή ανάπτυξη και ευημερία.".

Η δήλωση του κ. Τέγα έχει ως εξής:

" Τρεις μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Μεσολογγίου για το διάστημα 2014–2019, έντονος είναι ο προβληματισμός για τη σωστή επιλογή εκείνων των συνδημοτών μας, που θα αναλάβουν την ευθύνη για τα τοπικά μας προβλήματα, ώστε μέσα από τη γνώση, την εμπειρία και την ορθή διαχείριση, να συμβάλουν στην ανάδειξη μιας νέας φυσιογνωμίας του Δήμου Μεσολογγίου, ως σύγχρονης πρωτεύουσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος μας η δημιουργία ενός λειτουργικού και συμμετοχικού σύγχρονου Δήμου, που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στο περιβάλλον και πρωτοστατεί στην συνεργατική περιφερειακή ανάπτυξη και ευημερία.

Καμία γεωγραφική περιοχή δεν αναπτύσσετε χωρίς την ίδρυση και λειτουργία νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων και χωρίς αύξηση του πληθυσμού της. Η εφαρμογή πολιτικών που θα ευνοούν τις παραπάνω αναπτυξιακές προϋποθέσεις είναι για μας πρώτη προτεραιότητα, όπως για παράδειγμα η δραστική μείωση δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης, και η κατά προτεραιότητα δημιουργία υποδομών για νέες επιχειρήσεις καθώς και η διανομή δημοσίων εκτάσεων, που διεκδικούμε, σε όσους έμπρακτα θα επιδιώξουν τη μόνιμη εγκατάστασή τους στο Δήμο μας, διαθέτοντας τις δικές τους οικονομίες για ανοικοδόμηση.

Στόχος μας είναι η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων για έργα του δήμου που θα ικανοποιούν τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων σε συνδυασμό με τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του τόπου μας. Έργα ώριμα για τα οποία δύναται να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια. Υπό τις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, ο οικονομικός προγραμματισμός καθίσταται ανέφικτος, λόγω των μη εξασφαλισμένων διαθέσιμων πόρων. Πλην όμως, οφείλουμε να διαχειριζόμαστε το σήμερα, τη καθημερινή λειτουργία του δήμου αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάζουμε, με όραμα και ρεαλισμό, το αύριο, την κοινωνία που θέλουμε να ζήσουμε.

Η νέα Δημοτική αρχή δεν πρέπει να συγκροτηθεί από κάποιους που απλώς θα διαχειρίζονται την υφιστάμενη κατάσταση διαιωνίζοντας τα προβλήματα, αλλά από εκείνους που θα εφαρμόσουν την αποκέντρωση με όραμα και προοπτική για μεταρρύθμιση και ανάπτυξη. Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές θα ηγηθώ της προσπάθειας ενός νέου αυτοδιοικητικού συνδυασμού, ισάξιων, ικανών και παραγωγικών συνδημοτών, από όλες της κοινωνικές τάξεις και από όλο το πολιτικό φάσμα, με στόχο την πρόοδο του Δήμου μας.Επιδίωξή μας είναι η μετεξέλιξη των πρώην Δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών σε μια "Σύγχρονη Πόλη".