Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ο Θάνος Μωραϊτης ανοίγει τον χορό της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Ο Θάνος Μωραϊτης είναι ίσως ο πιο “ονομαστός” από τη γενιά των 40άρηδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν να διαδραματίσουν καθοριστικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μια εποχή που, σύμφωνα με τους προσεκτικούς παρατηρητές των πολιτικών ζυμώσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν θα αργήσει, με φόντο τις δυσοίωνες προβλέψεις για τις επιδόσεις του εγχειρήματος της “Ελιάς” στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαϊου.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις από την πολιτική Βενιζέλου, ενώ η πολιτική ρητορική του παρουσιάζει ενδιαφέρον, και προσελκύει στελέχη από διάφορες τάσεις.
Σήμερα, λοιπόν, μέσω των προσωπικών λογαριασμών του στα social media επέλεξε να “χτυπήσει”, στέλνοντας το μήνυμα ότι… είναι εδώ.Αυτό είναι το πελατειακό κράτος!
Τα προσχήματα περί προαπαιτούμενων της τρόικας έχουν πλέον καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί! Αντί  να κάνουν αυτό που συμφέρει την χώρα και την κοινωνία…. «ζυγίζουν» κοινωνικές ομάδες και μετράνε «κεφάλια» – ψηφαλάκια! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους τι είναι…”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραϊτης.

Το βέβαιο είναι ότι η κινητικότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στην Κεντροαριστερά κορυφώνεται, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται στο στόχαστρο… σχεδόν όλων.

Αναδημοσίευση από το ysterografa.gr