Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Β. Μπρούμας: "Φαντάσου τον αυριανό δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου!"

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας
Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου

Τώρα που πέρασε και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τροφοδοτώντας το αίσθημα εθνικής μας ανάτασης, πολύ φοβούμαστε, και όχι μόνο λόγω γειτνίασης και επιρροής από την Πάτρα με …χρονοκαθυστέρηση, άλλωστε κι εκεί ο καρνάβαλος έχει πολλές μέρες που πέρασε, ο δημοτικός καρνάβαλος των κυβερνητικών υποψηφίων δημάρχων στο Μεσολόγγι  θα συνεχίσει την παρέλασή του μέχρι τις δημοτικές εκλογές! 
Ταυτόχρονα και παράλληλα βλέπουμε τον κάθε πικραμένο, ψωνισμένο και «σαλταρισμένο» χωρίς πολιτικές θέσεις (!),  άρα μνημονιακό και για τα πανηγύρια, να παλεύει και να διεκδικεί μήπως και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του  και καταφέρει ο ίδιος να εκλεγεί μέσα στο απόλυτο μπάχαλο που θα επικρατήσει στις δημοτικές εκλογές. Παρακολουθούμε ένα δημοτικό θέατρο του παραλόγου, μια φαρσοκωμωδία που ενέχει όμως τον κίνδυνο να οδηγήσει σε τραγωδία. 
Να επισημάνουμε, εντούτοις, ευθύς εξ αρχής, τη σοβαρότητα της ενορχηστρωμένης προσπάθειας εξαπάτησης των δημοτών μας και να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι αποκλείεται να αποδώσει. Σαφώς μνημονιακοί είναι οι προαναφερόμενοι υποψήφιοι, αλλά τόσο χαζοί δεν είναι οι ψηφοφόροι δημότες, όπως ενδέχεται να αποκαλύψουν οι κάλπες. Καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να θολώσουν τη μνημονιακή στάση τους ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο αφελών αντιμνημονιακών ψηφοφόρων. Έχουν ήδη λειτουργήσει ή δείχνουν πρόθυμοι να λειτουργήσουν ως τοπικά υποζύγια του πιο διεφθαρμένου και κατάπτυστου μνημονιακού τμήματος του παλιού πολιτικού σκηνικού. 




Οφείλουμε να επισημάνουμε επίσης και να επιστήσουμε την προσοχή σε συνυποψηφίους πως δεν θα έχουν τα επιθυμητά γι’ αυτούς αποτελέσματα, καθώς είναι ήδη γνωστές οι κατάπτυστες και απεχθείς μέθοδοι της εξαγοράς και του εκβιασμού που ορισμένοι χρησιμοποιούν. Είναι αλήθεια πως όσο εξαθλιωμένος οικονομικά είναι ένας λαός τόσο δουλόφρων και χαμερπής γίνεται και όντως συμπεριφέρεται γλοιωδώς σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Έχουμε τη βαθύτατη πεποίθηση όμως ότι οι δημότες μας δεν έχουν πέσει στον πολιτικοκοινωνικό βόρβορο, όπως νομίζουν και ελπίζουν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δήμαρχοι. Αυτοί πιστεύουν ότι οι δημότες μας είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να ζαλιστούν από υποσχέσεις και ταξίματα και να ξαναψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω των δημάρχων τους, που τους  κατάντησαν σ’ αυτό το χάλι. Πάρα πολλοί δημότες μας βρίσκονται πράγματι σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης και επιζητούν εναγωνίως κάλυψή τους. Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του να ψηφίσουν υπέρ των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων τους που τους κατέστρεψαν τη ζωή και τους βύθισαν στη φτώχεια και τη δυστυχία, θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει αβυσσαλέα απόσταση. 

Καλά και χρήσιμα όλα αυτά, αλλά ποια είναι η δική μας πρόταση και ευθύνη; Ας μην κάνουμε όμως ότι δεν ξέρουμε κι ας μην αναζητούμε προσχήματα καθώς εδώ όλοι γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά.  Σε λίγες μέρες πάντως θα δώσουμε στη δημοσιότητα κωδικοποιημένες τις θέσεις, τις προτάσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Το δικό μας ενδιαφέρον και η αγωνία είναι αποκλειστικά τα ζωτικά συμφέροντα του δήμου και των δημοτών μας. Η δική μας υποψηφιότητα τίθεται απέναντι στην ξεφτίλα των πολιτικών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων τους, εμφανίζοντας το άλλο Μεσολόγγι, το Μεσολόγγι που αγωνιά και αγωνίζεται για δουλειά, ζωή κι αξιοπρέπεια. Το Μεσολόγγι της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ιστορίας, του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος τώρα αντιμετωπίζει με πλήρη αδιαφορία όσα αφορούν και γίνονται γύρω από τις δημοτικές εκλογές. Όσο συνεχίζεται πάντως αυτή η απραξία των δημοτών δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το δήμο. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, στρεφόμαστε και θα συνεχίσουμε να εφοδιαζόμαστε από τη βάση της κοινωνίας του δήμου μας. Όσοι δεν θεωρούν «ασήμαντη λεπτομέρεια» αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο Μεσολόγγι, πέρα από την οικονομική και κοινωνική εξόντωση των δημοτών, όπως όλων σχεδόν των Ελλήνων, ας κάνουν το βήμα, μην περιμένουν από τους άλλους. 

Στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε και να θυμόμαστε, τόσο τα γενικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα που έχουν συνολικά διαπραχθεί σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας μας, όσο και το ιδιαζόντως απεχθές εθνικό έγκλημα πρώτης γραμμής που έχει διαπραχθεί σε βάρος της Ιερής Πόλης του Έθνους μας και κατά συνέπεια συμβολικά σε βάρος ολόκληρης της Ελλάδας. Ας το προσέξουμε αυτό μαζί με το οικονομικό κριτήριο γιατί, απογοητευμένοι και παραιτημένοι όντες πολλοί και στα χαζά χαζά, μπορεί να «κάτσει» για την επόμενη πενταετία στο Μεσολόγγι κανένας δήμαρχος «άγνωστος κύριος τίποτα», «γερμανοτσολιάς» που ενδιαφέρεται βασικά για…τα παιδιά του, «αγρινιοτσολιάς», πολιτικά εξευτελισμένος που «γλύφει εκεί που έφτυνε», πολιτικά ανίκανος ή ηλίθιος εντολοδόχος κομματάνθρωπος παντός είδους, άπαντες υποτελούς δουλικότητας και έτοιμοι όλοι αυτοί να δώσουν συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα σε βάρος του Μεσολογγίου, όπως ήδη κάνουν με την αποσιώπησή τους και την ουσιαστική εκ μέρους τους αποδοχή των τετελεσμένων. 

Γι’ αυτό και για να μην εκπλαγούμε δυσάρεστα και απερίγραπτα αν οι δημότες ψηφοφόροι, ελλείψει, ενδεχομένως, δικού μας σοβαρού και ισχυρού ψηφοδελτίου, επιτρέψουν στους προηγούμενους να συνεχίσουν αυτή την ολέθρια πολιτική για το δήμο και τους δημότες μας, πυκνώνουμε τις γραμμές και το ψηφοδέλτιο νίκης, προοπτικής, τιμής και υπερηφάνειας της  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. 

Και κάτι τελευταίο και ενδιαφέρον. Σε πολλούς φίλους που μας λένε «να έρθουμε μαζί σας, αλλά ποια είναι τα ισχυρά πρόσωπα του συνδυασμού σας;», τους απαντούμε, μπαρντόν, ελάτε εσείς και σας βεβαιώνουμε πως έρχονται, θα βρεθούν και τα νέα ισχυρά πρόσωπα. Δεν θέλουμε να απαντήσουμε φυσικά «και ποια θεωρείτε εσείς πως είναι ισχυρά πρόσωπα στους άλλους συνδυασμούς;» γιατί, πέραν των άλλων, έχουμε μείνει κυριολεκτικά έκπληκτοι και άφωνοι έχοντας διαπιστώσει ιδίοις όμμασι στο ερώτημά μας  προς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους « με ποιο συνδυασμό κατεβαίνεις;» να χαμηλώνουν τα μάτια και να ντρέπονται(!) να μας απαντήσουν…