Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σφοδρή επίθεση Κατσούλη σε Μουρκούση

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει σήμερα ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Κατσούλης στον επικεφαλής του συνδυασμού "Συνεργασία Πολιτών", Ν. Μουρκούση με αφορμή θέσεις που διατυπώθηκαν απο τον τελευταίο για την παραβατικότητα των αθιγγάνων σε πρόσφατη επίσκεψη του στο Αιτωλικό.

"Με αφορμή δε την παραπληροφόρηση που επιχειρούν κάποιοι αντίπαλοί του, ο Νίκος Μουρκούσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος των αθιγγάνων στο ψηφοδέλτιό του. Δήλωσε μάλιστα ότι, εκ μέρους του δεν υπάρχει καμία ανοχή και πρέπει όλοι, αθίγγανοι ή μη, να τηρούν το νόμο και να σέβονται την προσωπικότητα και την περιουσία των συμπολιτών τους. Σε ενάντια περίπτωση ο Δήμος θα είναι άτεγκτος, με κάθε νόμιμο μέσο. Επανέλαβε την εξαγγελία που είχε κάνει κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, ότι θα συσταθεί Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, με έργο την καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και σε συνεργασία με τις Αρχές, θα προστατεύονται οι δημότες από αυτά φαινόμενα όπως είναι οι κλοπές, οι επιθέσεις ακόμα και η ενδο-σχολική βία." Αναφερόταν στο σχετικό δελτίο τύπου του Ν. Μουρκούςη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Π. Κατσούλη.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Κατσούλης τονίζει:

"Πληροφορήθηκα μέσω δελτίου τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών» του κ. Νίκου Μουρκούση, πως κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Αιτωλικό, στις 22/3/14, δήλωσε:


  1. Θα συστήσει Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας. Λίγο αργά το θυμηθήκατε το Τ.Σ.Π.Π. κ. Μουρκούση. Από το 2006 υφίσταται θεσμικά, τότε που ξεκίνησαν να έρχονται στο Αιτωλικό οι αθίγγανοι από κάθε γωνία της χώρας στο Αιτωλικό και να εγκαθίστανται παρανόμως απέναντι και δίπλα στο χώρο εργασίας σας. Τότε δεν τους βλέπατε, ούτε βλέπατε τις «μπίζνες» παράνομης διακίνησης χρημάτων που έστηναν. Τους «χαϊδεύατε» και τους είχατε μαζί σας όλους στις εκλογές του 2010. Σας θυμίζω μόνο τη «μαγική εικόνα» των ορδών αθιγγάνων στα εγκαίνια του εκλογικού σας κέντρου στο Μεσολόγγι.

  1. Στην πορεία τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, μετατράπηκαν σε «θερμοκήπια» φασισμού, ρατσισμού και εγκληματικών ενεργειών κατά μεταναστών, με πρώτο και καλύτερο αυτό του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, κ. Μουρκούση. Ούτε αυτό προφανώς το γνωρίζετε, διότι πολιτικά και εκλογικά ερωτοτροπούσατε και ερωτοτροπείτε με στοιχεία του ακροδεξιού – ναζιστικού χώρου.

  1. Μετά όμως τα όσα συνέβησαν στο Αιτωλικό την τελευταία διετία - από τα οποία απουσιάζατε επιδεκτικά – τώρα δεν μπορείτε να κρατήσετε «δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη». Γι’ αυτό και σύμφωνα με το δικό σας δελτίου τύπου, δηλώσατε πως «δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθιγγάνων στο ψηφοδέλτιό και ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή και πρέπει όλοι, αθίγγανοι ή μη, να τηρούν το νόμο και να σέβονται την προσωπικότητα και την περιουσία των συμπολιτών τους». Γιατί κ. Μουρκούση δεν θα έχετε υποψήφιο από τους αθιγγάνους στο ψηφοδέλτιο σας; Όλοι οι αθίγγανοι είναι εγκληματικά στοιχεία; Και αν ναι ποτέ έγιναν; Τώρα ή πριν από τρία χρόνια που είχατε εκπροσώπους των αθιγγάνων στο ψηφοδέλτιο σας;

  1. Αν όλοι οι αθίγγανοι είναι εγκληματικά στοιχεία και δεν θα έχετε εκπρόσωπο τους στο ψηφοδέλτιο σας – όπως εσείς είπατε – τότε πως μέχρι πριν από λίγο καιρό, στις 8/12/2012, για ένα εξ αυτών πουκαταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση, δηλώνατε δια της υπογραφής σας εσείς και αρκετοί ακόμη τωρινοί υποψήφιοι δημοτικοί σας σύμβουλοι, ότι «είναι φιλήσυχος και άριστος οικογενειάρχης, πετυχημένος και εξαιρετικός επαγγελματίας με μεγάλες ικανότητες. Έχει δείξει άριστη διαγωγή στην κοινωνία της περιοχής μας, είναι σοβαρός και χαίρει εκτιμήσεως απ’ όλους.Τέλος ως πρόεδρος των Ρομά της περιοχής μας, έχει μεγάλη συμβολή στη σύσφιξη των σχέσεων Ρομά και κατοίκων και γι’ αυτό είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο».

Κύριε Μουρκούση,

«Η καλύτερη σου η μάσκα είναι η ίδια σου η φάτσα»".