Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Συνεχίζεται η κόντρα Κατσούλη Μουρκούση για τα ζητήματα του Αιτωλικού

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του δημάρχου Μεσολογγίου, Π. Κατσούλη με τον υποψήφιο δήμαρχο Ν. Μουρκούση σχετικά με την τοποθέτηση του τελευταίου για ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Αιτωλικού.

Χθες ο κ. Μουρκούσης απάντησε στη δήλωση του κ. Κατσούλη τονίζοντας:

"Σε δεινή πολιτική θέση βρίσκεται, πλέον, ο απερχόμενος δήμαρχος Παν. Κατσούλης, που αντί να ασκεί τα καθήκοντά του και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες, αναλώνεται σε χωρίς ουσία πολεμική εναντίον μας.

Σεβόμαστε την τεράστια δυσκολία που συναντά, ακόμη και για την αριθμητική κατάρτιση ψηφοδελτίου, αλλά δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πεζοδρομιακού τύπου πολιτική, την οποία εφαρμόζει. Ο Συνδυασμός «Συνεργασία Πολιτών», για το θέμα που εγείρει, έχει κατ΄ επανάληψη τοποθετηθεί δημόσια με σαφήνεια.

Επί της ουσίας, προσπαθεί να μας καταλογίσει την μη ύπαρξη και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας στο Δήμο, ενώ είχε θεσμοθετηθεί (όπως ο ίδιος αναφέρει) από το 2006. Μήπως ήμουν δήμαρχος εγώ και δεν το γνωρίζω; Μήπως κάτι εμπόδισε τον κ. Κατσούλη να το συστήσει και να το λειτουργήσει;

Ή μήπως ο κ. Κατσούλης άφησε την κατάσταση στο Αιτωλικό να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ανάγκασε τους κατοίκους να πάρουν το δίκιο στα χέρια τους; Μετά άρχισε τους «λεονταρισμούς» για να αποποιηθεί τις ευθύνες του...

O Δήμαρχος της Ι.Π.Μεσολογγίου, ενός τόπου με βαριά πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, οφείλει με τη στάση του και το δημόσιο λόγο να «κοσμεί» τη θέση που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, πέραν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.


Και εν πάσει περιπτώσει, ας μας μιλήσει για την «ταμπακιέρα»: Γιατί τρία χρόνια τώρα δεν κούνησε ούτε το μικρό του δακτυλάκι για να δώσει στο Αιτωλικό υγιεινό πόσιμο νερό; Περιμένει να τον ξαναβγάλουν δήμαρχο, για να συντάξει τις μελέτες που απαιτούνται και να διεκδικήσει χρηματοδότηση;

Ο Συνδυασμός «Συνεργασία Πολιτών» θα συνεχίσει με συνέπεια το δρόμο που χάραξε. Με Συνεργασία, Διάλογο και Αξιοπρέπεια μέσα στην κοινωνία, θα προσπαθήσουμε να γυρίσει σελίδα ο τόπος."

Σήμερα ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης με νέα του δήλωση επανέρχεται και τονίζει:

"Σε δεινή πολιτική θέση κ. Μουρκούση βρίσκεται πάντα εκείνος που πολιτεύεται «δουλεύοντας» την κοινωνία και τους πολίτες.

Για την «ταμπακιέρα» των ερωτήσεων που σας απεύθυνα, σχετικά με το θέμα της παραβατικότητας των αθιγγάνων στο Αιτωλικό και τις πολυποίκιλες ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ με αυτούς, ούτε λέξη. «Πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα», αλλά να ξέρετε πως θα βρίσκεται μόνιμα στο «γήπεδο» της κοινωνίας και των ευθυνών σας.

Σας ρωτώ λοιπόν ξανά: Ποιοι εξ αυτών «κοσμούσαν» το ψηφοδέλτιο σας το 2010; Εκπροσωπούσαν και τους δυο παράνομους καταυλισμούς – γκέτο στην είσοδο και έξοδο του Αιτωλικού;

Τότε ήταν κατάλληλοι προς εκλογή, τώρα είναι απορριπτέοι «εγκληματίες»;

Και καλά το 2010 δεν «γνωρίζατε». Μάλλον ασχολούσασταν μόνο με την επιστήμη της ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού… Το ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012 και αφού οι συνοδοιπόροι σας δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο Αιτωλικό και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές – που και πάλι δεν ξέρατε τίποτε λόγω της ενασχόλησης σας με την επιστήμη – ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ;

ΑΝ ΨΕΥΔΟΜΑΙ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Όσο για το νερό του Αιτωλικού και οι μελέτες μας βρίσκονται στο Υπουργείο και δάνειο παίρνουμε που δεν ψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δική σας πρόταση – θυμίζω – ήταν να«φτιάξουμε επιφανειακό αγωγό με αυτεπιστασία για να φέρουμε νερό από το Μεσολόγγι». Έτσι ούτε ζώα δεν ποτίζονται κ. Μουρκούση!

Σε κάθε περίπτωση κ. Μουρκούση, όσο νερό και αν φέρουμε από τον Εύηνο δεν σας ξεπλένει…"


Διαβάστε εδώ τη χθεσινή δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου.