Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Αγρίνιο-Nέα Αρχή- τόπος να ζεις» ο συνδυασμός του Γ. Παπαναστασίου

Περισσότερο έτοιμος απ’ τους συνυποψηφίους του, ο Γιώργος Παπαναστασίου παρουσίασε σήμερα το λογότυπο και το όνομα, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις βασικές αρχές της παράταξής του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, με πίστη στις δυνάμεις της πόλης, εμφανίστηκε ως φορέας μιας άλλης αντίληψης για την αυτοδιοίκηση, που θα επιτρέπει να εκφραστούν αυτές οι δυνάμεις. Και γι’ αυτό ακριβώς κάλεσε τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές του προγράμματός του.

«Αγρίνιο-Nέα Αρχή- τόπος να ζεις», είναι το όνομα του συνδυασμού και ο κ. Παπαναστασίου επιδιώκει να κάνει πράγματι μια νέα αρχή για το Δήμο, βάζοντας τελεία, όπως είπε, σε μια εποχή υστέρησης, εγκατάλειψης και αδράνειας.

Φυσικά, τόσο κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση όσο και κατά το στάδιο των ερωτήσεων που ακολούθησαν, ο Γ. Παπαναστασίου έστρεψε τα βέλη του κατά της σημερινής δημοτικής αρχής και προσωπικά κατά του δημάρχου, τον οποίο και χωρίς να κατονομάζει κατηγόρησε για εντελώς αναποτελεσματική διαχείριση, μη παραλείποντας να αφήσει σαφή υπονοούμενα για παρατυπίες, σκοπιμότητες, μικροεξυπηρετήσεις, αδιαφάνεια στα οικονομικά, προστασία ημετέρων κ.τ.τ.


Σε αντιδιαστολή με το τι κατά τον ίδιο σήμερα ισχύει, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι ως δήμαρχος θα κινηθεί «με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και όχι τις τσέπες των διοικούντων».

Όσο για τις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης αναρωτήθηκε: «Έχει δήμαρχο η πόλη;», αναφέροντας παραδείγματα απουσίας παρεμβάσεων και έλλειψης σχεδιασμού, όπως λ.χ. το θέμα της σύνδεσης με την παράκαμψη ή της δημοπράτησης του δικτύου ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου …που τέμνει οδικό έργο του Υποδομών που ταυτόχρονα δημοπρατήθηκε και που είχε μελετηθεί, όμως, χρόνια πριν.

Υποστήριξε δε ότι «για το συνταξιοδοτικό» επιμένει σε Τρίτη θητεία ο νυν δήμαρχος, για τον οποίο είπε ακόμη ότι δεν έχει τίποτε να προσφέρει και ότι επιχειρεί τώρα, με προεκλογικά εγκαίνια, να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του agrinioreport.com για τη δική του παρέμβαση, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για θέματα του δήμου, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι ανέδειξε τα ζητήματα της περιοχής με τέτοιον δυναμισμό …που κατηγορήθηκε ότι λειτουργεί μονόπλευρα.

Παράλληλα, έθεσε το δίλλημα των εκλογών: «Δεν υπάρχει το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, η δεξιά και η αριστερά. Υπάρχει μόνο το αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω…». Ο ίδιος δεν αποκήρυξε την πολιτική του διαδρομή, είπε όμως ότι είναι «αντισυστημικός» στη Ν.Δ. και ότι έχει συγκρουστεί όσες φορές χρειάστηκε. Στο ερώτημά μας για το πώς θα πείσει τον άνεργο που δυσκολεύεται να καλύψει βασικές ανάγκες επιβίωσης, απάντησε αποκαλύπτοντας μέρος του προγράμματός του, σχετικά με τη δημιουργία Γραφείου στο δήμο που θα αναλάβει την υποστήριξη κάθε νέας επιχειρηματικής-επενδυτικής πρωτοβουλίας: «Σήμερα υπάρχει εχθρικό περιβάλλον. Εμείς θέλουμε τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα απ’ την εισήγηση του Γ. Παπαναστασίου:

"Οι εκλογές του Μαΐου ισοδυναμούν με μία… τελεία.

Μία τελεία, που σφραγίζει το τέλος μίας εποχής υστέρησης, εγκατάλειψης και αδράνειας για το Αγρίνιο και τους πολίτες του.

Μίας εποχής, όπου κάνοντας διαρκώς ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, τελικά βρεθήκαμε ως περιοχή και ως κοινωνία, πολλά μέτρα πίσω από τον πραγματικά σύγχρονο κόσμο, αλλά και μίας εποχής που κανένα ουσιαστικό όραμα δεν ανέδειξε για το μέλλον αυτού του δήμου και των δημοτών του, ιδιαίτερα δε για τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα όμως, οι εκλογές του Μαΐου, σηματοδοτούν και μία νέα αρχή.

Νέα αρχή, με διττή σημασία. Από την μία πλευρά η επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο δήμος Αγρινίου και από την άλλη, η νέα, φρέσκια και αποφασισμένη δημοτική Αρχή που αξίζει ο τόπος μας. Ο οποίος πρέπει και μπορεί να γίνει ένας τόπος ζωής, δημιουργίας και απελευθέρωσης των πιο ζωντανών, ικανών και νέων κυττάρων της ευρύτερης περιοχής.

Νέα Αρχή, λοιπόν. Αυτός είναι ο πόθος του συνόλου των πολιτών του Αγρινίου, που είναι και πόθος της δημοτικής μας παράταξης. Και αυτό τον πόθο μετατρέψαμε σε όνομα και σήμα του συνδυασμού μας, αρχίζοντας από τώρα να ζωγραφίζουμε το Αγρίνιο της γενιάς μας και της καρδιάς μας από την αρχή. Με τον απέριττο και όμορφο τρόπο που θα ξεκινούσε να το ζωγραφίζει ένα παιδί…

Γιατί αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι πολίτες και καλύτεροι διαχειριστές του τόπου που μας παραδόθηκε από τους παλαιότερους, θα πρέπει επιτέλους να τον δούμε με τα μάτια των παιδιών μας. Και μέσα από την δική τους, άδολη ματιά, να τον οραματιστούμε και πάλι ως έναν τόπο προκοπής και συναδέλφωσης. Έναν τόπο να ζεις!"

Αναδημοσίευση από το agrinioreport.com