Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με ουσία και χωρίς "κορώνες" η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κ. Αντωνίου για το δήμο Μεσολογγίου

Κ. Αντωνίου: "τέλος στην περιφρόνηση του δημοτικού χρήματος"

Το στίγμα και τους στόχους της υποψηγιότητάς του για το δήμο Μεσολογγίου παρουσίασε χθες(Κυριακή 16/3) , με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο επί οχτώ χρόνια δήμαρχος της πόλης, Κώστας Αντωνίου.

"Η ανησυχία μου για την πορεία του δήμου και η ανάγκη ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αναστραφεί η αρνητική πορεία με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω τη δημαρχία. Πιστεύω ότι αν με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου τότε πολύ γρήγορα με τις αρχές της διαφάνειας , του νοικοκυριού, της δουλειάς και της διεκδίκησης θα αλλάξουμε την πορεία" τόνισε ο κ. Αντωνίου, δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητα σε του.

Ο κ. Αντωνίου εκτίμησε ότι η κύρια αιτία της αρνητικής πορείας του δήμου είναι "η διαχρονική περιφρόνηση του δημοτικού χρήματος", κάτι που όπως υποστήριξε έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πολλών προβλημάτων σε όλο το εύρος του δήμου, αφού υπάρχουν ανοιχτά πολλά ζητήματα ζωτικής σημασίας.

"Δεν είναι δυνατό οι κάτοικοι του Αιτωλικού να μην έχουν νερό και από την άλλη να κατασκευάζονται έργα βιτρίνας" τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε φέρνοντας ως παράδειγμα το κόστος της ύδρευσης κάθε νοικοκυριού λέγοντας: "δεν είναι δυνατό να θέλεις μια τσέπη λεφτά για να πληρώσεις τον λογαριασμό του νερού".


Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά του, επιγραμματικά επεσήμανε ότι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί είναι οι εξής: επαναφορά του ΤΕΙ στην προ σχεδίου Αθηνά κατάσταση, διασφάλιση της ολοκληρωμένης λειτουργίας του νοσοκομείου, αλλαγή του υφιστάμενου μοντέλου διαχείρισης της λιμνοθάλασσας, κατασκευή νέου και συντήρηση υφιστάμενου δικτύου άρδευσης στον κάμπο του δήμου, τήρηση αυστηρών αρχών στη διοίκηση του του δήμου και διεκδίκηση να περιέλθει η δημόσια γη στο δήμο.

Αναλύοντας τους παραπάνω άξονες ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε: "για το ΤΕΙ ακολουθήθηκε λανθασμένη τακτική με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι οικονομικοί πόροι και πολλοί κάτοικοι να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των κατασχέσεων, το νοσοκομείο οδεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, το αρδευτικό δίκτυο δεν έχει συντηρηθεί επαρκώς εδώ και 40 χρόνια που κατασκευάστηκε, η λιμνοθάλασσα των 200.000 στρεμμάτων δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, εξαιτίας του στρεβλού μοντέλου διαχείρισης".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αντωνίου στη διοικητική λειτουργία του δήμου τονίζοντας ότι: "το προσωπικό του δήμου, δουλεύοντας με ένταση και όρεξη ισότιμα σύμφωνα με τις αρχές μου στις οποίες δεν υπάρχει ωχαδελφισμός και διακρίσεις θα αποδόσει σημαντικό έργο", ενώ τόνισε ότι θα ακολουθηθεί "σφιχτή" οικονομική πολιτική, χωρίς άλλες αυξήσεις τελών. "Τα εικονικά τιμολόγια και οι αναποτελεσματικές δαπάνες τελειώνουν" υπογράμμισε.

Για να τονίσει μια άλλη παράμετρο της υποψηφιότητας του αναφέρθηκε στην ποιότητα των έργων αφήνοντας σαφείς αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τομέα λέγοντας: "λόγω της εμπειρίας μου είναι αδύνατο να παραληφθεί έργο που να μην πληροί στο ακέραιο τις ποιοτικές προδιαγραφές της κατασκευής".

Κάνοντας την αυτοκριτική του για τη θητεία του στο δήμο Μεσολογγίου παραδέχτηκε ότι λανθασμένα τότε αντιτάχτηκε στην κατασκευή αγροτικών φυλακών.

Τέλος, αναφορικά με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου είπε ότι είναι σε αναζήτηση συμπολιτών με ήθος και ικανότητα που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με βάση τις αρχές του. "Δεν μπαίνουμε στο γαϊτανάκι παρουσίασης καταλόγων ονομάτων, μπαίνουμε στην ουσία και αναδεικνύουμε τα προβλήματα του δήμου, καθώς θεωρούμε ότι έχουμε απόλυτη γνώση αυτών και κυρίως έχουμε την γνώση και την εμπειρία για την επίλυσή τους" κατέληξε ο Κώστας Αντωνίου.