Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο επιβλητικός ανδριάντας του Μάρκου Μπότσαρη κοσμεί την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου

Ο ανδριάντας του Μάρκου Μπότσαρη κοσμεί από χθες, την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, καθώς μετά το τέλος της παρέλασης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού που φιλοτέχνησε και δώρισε στην πόλη ο γλύπτης, Νίκος Κοτζιαμάνης.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αιδ. Επιφάνειος, και ο δημιουργός του έργου Νίκος Κοτζιαμάνης.


Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβάγιας μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι μέσω της δημοτικής αρχής το Μεσολόγγι κάνει το χρέος του απέναντι στο μεγάλο ήρωα της Επανάστασης.

Ο δημιουργός του ανδριάντα Νίκος Κοτζιαμάνης, φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι το έργο που δώρισε στο Μεσολόγγι το αφιέρωσε στους γονείς του που τον έμαθαν να αγαπά την Ελλάδα και την Πατρίδα και ως Κύπριος ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να σου στερούν την πατρίδα σου.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το δημιουργό του αγάλματος, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτό για την πόλη, την οποία ο Μάρκος Μπότσαρης υπερασπίστηκε στη πρώτη πολιορκία και της οποίας τα αιματοβαμμένα χώματα έγιναν η τελευταία κατοικία του.

Να σημειωθεί ότι στο Μεσολόγγι υπάρχει ακόμη ένα έργο του καλλιτέχνη, ο ανδριάντας του Λ. Βύρωνα, ενώ σύντομα έξω απο την πύλη θα τοποθετηθεί το άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο φιλοτεχνεί.