Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γ. Τέγας: «Προτεραιότητά μας οι αγρότες»

"Σημαντική η ουσιαστική λειτουργία του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης"

Τις Τοπικές Κοινότητες Σταμνάς, Αγίου Ηλία και Φραγκουλέϊκων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Τέγας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, όπου συναντήθηκε με δημότες, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με σημαντικά θέματα που τους απασχολούν.

Σε μια αμιγώς αγροτική περιοχή, τα προβλήματα των κατοίκων εστιάζονται κυρίως σε αυτό τον τομέα, με σημαντικότερο αυτό της άρδευσης. Ως γνωστόν η διώρυγα Δ20 έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, πράγμα που κ. Τέγας γνώριζε και τους ενημέρωσε ότι το έργο αποκατάστασης έχει δημοπρατηθεί και κατά συνέπεια η αρδευτική περίοδος θα ξεκινήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως διαπιστώθηκε στις συναντήσεις μεγαλύτερη είναι η ανησυχία τους για το θέμα της Πιστοποίησης της Ονομασίας Προέλευσης της ελιάς Καλαμών, καθώς αυτό το είδος αποτελεί τη βασική καλλιέργεια και στις προαναφερόμενες περιοχές.


Ο υποψήφιος δήμαρχος υποσχέθηκε ότι αυτό είναι ένα από τα θέματα που ο ίδιος θέτει σε προτεραιότητα, ωστόσο απαιτείται η συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή. Χρειάζεται η βελτίωση των υποδομών άρδευσης και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε εγώ και οι συνεργάτες μου», υπογράμμισε ο κ. Τέγας, τονίζοντας ότι σημαντική είναι και η ουσιαστική λειτουργία του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου.