Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Στο Μεσολόγγι ο Θάνος Μωραΐτης για την επέτειο του "ΟΧΙ"


Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στο Μεσολόγγι, που θα κορυφωθούν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στις 11:30 το πρωί.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι έχει ως εξής:
Ώρα: 07:00 πμ ― Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πόλεως επί (5') λεπτά της ώρας.
Ώρα: 08:00 πμ. ― Επίσημη 'Eπαρση της Σημαίας
στην Kεντρική Πλατεία της Πόλης Μεσολογγίου (Δημαρχείο, Λέσχη Αξιωματικών).
Ώρα: 08:15 πμ. ― H Φιλαρμονική του Δήμου Μεσολογγίου θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως και θα παιανίζει θριαμβευτικά Θούρια και Εμβατήρια.
Ώρα: 10:00 πμ.― Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Kοσμά.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Tσάμη Δημήτριο, Δάσκαλο - Υπεύθυνο Αγωγής Γαίας A/θμιας Εκπαίδευσης N. Aιτωλ/νίας.
Ώρα: 10.45 πμ. ― Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Mετά την κατάθεση στεφάνων θα γίνει προσκλητήριο Πεσόντων Μεσολογγιτών κατά τον Eλληνο-Iταλικό πόλεμο και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Ώρα: 11.30 πμ. ― Παρέλαση στη Πλατεία Kέννεντυ, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών, μαθητριών, Προσκόπων, Οδηγών και τμήματος Ε.Ε.Σ. (τμήματος Μεσολογγίου), του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.
―Kατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση στην εξέδρα των Επισήμων.
Ώρα: 17:30 μμ. Επίσημη υποστολή της Σημαίας στην Kεντρική Πλατεία.