Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Φοιτητές και Καθηγητές αντιδρούν στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας!!!

Συνεχίζουν να υφίσταται οι αντιδράσεις πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών στο Αγρίνιο, μετά την δημιουργία του πανεπιστημίου και τον ορισμό της Διοικούσας Επιτροπής, την ίδια στιγμή που έρχονται στον αέρα και τα καθημερινά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υπάρχοντα Τμήματα.
Καθηγητές και φοιτητές ζητούν την ακύρωση του ορισμού της Διοικούσας αλλά και την προσωρινή άρση της απόφασης για την αυτονόμηση, ζητώντας να ξεκινήσει η διαδικασία όπως πρέπει, με συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να αναλάβει το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και που μέχρι σήμερα δεν έγιναν. Είναι φανερό πως όλοι κάνουν λόγο για προχειρότητα και επιπολαιότητα που θα αποβούν μοιραίες για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου.
Μόλις πριν λίγες μέρες ο καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων κ. Παπαχρήστος, έστειλε επιστολή στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) όπου είναι πολλές οι επιφυλάξεις και ζητάται να παρθούν τώρα αποφάσεις, ώστε το εγχείρημα να γίνει σωστά και να έχει αποτελέσματα.
Προχθές συνεδρίασαν και οι φοιτητές του Τμήματος πολιτισμού και περιβάλλοντος που στεγάζεται στη Νεάπολη, όπου τα προβλήματα είναι σοβαρότατα μιας και ούτε... καθηγητές δεν υπάρχουν.
Όπως τονίζεται υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αστείο να γίνεται λόγος για αυτόνομο πανεπιστήμιο και ήδη ξεκινά κύκλος επαφών των φοιτητών για την γνωστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Να θυμίσουμε πως σχετικές αποφάσεις κατά της αυτονόμησης, με τον τρόπο που αυτή έγινε έχουν εκδοθεί από όλους τους συλλόγους των φοιτητών αλλά και την πλειοψηφία των καθηγητών, επιφυλάξεις υπάρχουν και από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων αλλά και την τοπική κοινωνία.
( αναδημοσίευση από την ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ)