Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Θ. Μωραΐτης: "Αυτός ο ιερός τόπος έχει δύναμη"




Φανερά συγκινημένος από την ανταπόκριση των πολιτών του Μεσολογγίου στην χθεσινοβραδινή του συγκέντρωση ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, έκλεισε τον κύκλο των κεντρικών του προεκλογικών ομιλιών.
Από την Αιτωλ/κή πρωτεύουσα, ο Θάνος Μωραίτης, στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για τα τοπικά θέματα με σημαντικότερο αυτό της ανάδειξης του τείχους της Ιεράς Πόλης σε Παγκόσμιο Μνημείο Ελευθερίας, ενώ ευχαρίστησε τους Μεσολογγίτες και τις Μεσολογγίτισσες για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, λέγοντας: «Θα τιμήσω αυτήν την στήριξη, αυτή τη δυνατότητα που μου δώσατε.
Είναι η ευθύνη μου απέναντί σας.
Είναι το χρέος μου απέναντι σε αυτόν τον τόπο, στην ιστορία αυτού του ιερού τόπου.
Είναι η συνείδηση ενός ανθρώπου που τον εμπιστευτήκατε και του ανοίξατε την πόρτα… μα πάνω απ’όλα την αγκαλιά σας…
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή την τιμή που μου κάνατε.»
Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους πολίτες να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που επί έξι χρόνια αντιμετώπισε την κοινωνία του Μεσολογγίου με χυδαιότητα και εμπαιγμό.
Για άλλη μια φορά ο Θάνος Μωραΐτης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του πως η Αιτωλ/νία μπορεί και πρέπει να καταστεί νομός-πρότυπο για την πράσινη ανάπτυξη και οικονομία.
Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα και σήμερα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αμετανόητη, τελείως αποκομμένη από τα προβλήματα , από τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Συνεχίζει να εξαπατά, να παραπλανά ακόμα και να εκφοβίζει τους πολίτες. Και έχουν επιστρατευτεί αυτές τις τελευταίες ώρες όλα τα μέσα , όλα τα γαλάζια παπαγαλάκια που ονειρεύονται διάφορα…..Θα μείνουν με τα όνειρα και τις φήμες.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ . Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΗΡΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Την Κυριακή αφήνουμε πίσω, μια και καλή, όλα όσα έφεραν την παρακμή, την αδικία, το φόβο, τη διαφθορά, την ανομία, την ατιμωρησία. Όλα όσα μας πλήγωσαν….. Τ’ αφήνουμε πίσω και πάμε μπροστά.»
Στέλνοντας για άλλη μια φορά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας, ο Θάνος Μωραίτης, υπεραμύνθηκε της αυτονομίας την πολιτικής και επανάλαβε πως «.. όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι, εμείς αποδεικνύουμε και θα αποδείξουμε ως κυβέρνηση πως ούτε ήμασταν, ούτε είμαστε, ούτε θα είμαστε ίδιοι»,ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του, καλώντας σε συστράτευση και κοινό αγώνα, μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες:
«Απόψε όλοι μαζί από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ο τόπος προχωρά, η νίκη στις 4 Οκτωβρίου έρχεται. Με ηγέτη τον αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Καλό μας αγώνα!! Αγώνας μέχρι την τελευταία μέρα!
Παντού! Στις γειτονιές, πόρτα πόρτα! Να ‘στε καλά!!»