Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση Μωραΐτη για το νοσοκομείο Μεσολογγίου

Με δεδομένα και γνωστά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στην Αιτωλοακαρνανία, με τις περισσότερες δομές της να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού κυρίως προσωπικού, η αλλαγή κυβέρνησης δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την προσπάθεια για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, λόγω κυρίως των ενεργειών του πρώην υφυπουργού υγείας Μάριου Σαλμά.
Η εκτίμησή μας αυτή προκύπτει από την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Θάνου Μωραΐτη για την ενίσχυση της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργίας της, μιας και από την επόμενη σχεδόν των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου βρέθηκε να λειτουργεί με μόνο δυο γιατρούς...
Μάλιστα εξαιτίας αυτής της κατάστασης την περασμένη εβδομάδα ένας ασθενής που χρειαζόταν επέμβαση στη χολή μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα!!!
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, τα ανακλαστικά του κ. Μωραΐτη λειτούργησαν και άμεσα διατέθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου δυο επικουρικοί γιατροί προκειμένου να καλυφθεί προσωρινά το κενό.
Φυσικά το ζητούμενο για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι η άμεση έγκριση του νέου οργανισμού ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να καλυφθούν τα κενά με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Και ταυτόχρονα να μην υπάρξουν «εκπτώσεις» στις θέσεις ιατρικού προσωπικού έτσι όπως κατανεμήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία για όλες τις δομές της δημόσιας υγείας στην Αιτωλοακαρνανία.
Κι αυτό κατά την άποψή μας πρέπει να αποτελέσει το «στοίχημα» του Θάνου Μωραΐτη για τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Αιτωλοακαρνανία.