Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Δ. Σταμάτης: "Κοινωνικά ανάλγητη η κυβέρνηση"


Οξεία επίθεση Σταμάτη στην Κυβέρνηση για τα stage ...αλλά και στην ηγεσία του κόμματός του!!!
Μετά την σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο με την συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, στην οποία αποφασίστηκε:
1. Η κατάργηση όλων των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο τομέα και τους Ο.Τ.Α.
2. Η κατάργηση της μοριοδότησης,
3. Και η απαράδεκτη και εξωφρενική απόφαση να μην πληρωθούν, όσοι προσελήφθησαν σ’ αυτά.
Ο βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά το σχεδιασμένο χθεσινοβραδινό επεισόδιο, το οποίο δρομολόγησε η νέα πολιτική διοίκηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επίτευξη της προ-αποφασισμένης στα γραφεία του κομματικού μηχανισμού της Ιπποκράτους αναγκαστικής αποστράτευσης της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα το πρωί αποφασίστηκε και η αναγκαστική κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς της χώρας μας.
Δώδεκα χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μένουν μόνο “ξεκρέμαστοι” εργασιακά, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, αλλά στερούνται και της ελάχιστης αναγνώρισης και αξιοποίησης των υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρείχαν, καλύπτοντας τις ανάγκες της κρατικής μηχανής.
Αυτό το πρωτοφανές εργασιακό πογκρόμ, που επέβαλλε με την απόφαση της η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει το ήθος και το ύφος των πολιτικών της επιλογών.
Χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση, χωρίς κανένα απολύτως διάλογο κατήργησε όλα τα δικαιώματα όσων εργάστηκαν επί σειρά μηνών ή και ετών υπηρετώντας την ελληνική διοίκηση και το κράτος.
Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει την συνταγματική “αρχή της ισότητας” και αποδεικνύεται κοινωνικά ανάλγητη.
Εντύπωση και θλίψη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σιωπά και απουσιάζει, εγκαταλείποντας το σύνολο των παραπάνω πολιτικών επιλογών της, στον ρεβανσισμό και την αλαζονεία του Σκληρού Κομματικού Ποσοκικού Πυρήνα
Γιατί άραγε;»


Βασίλης Μαγγίνας: "Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδες και κομματικά εμπαθείς αποφάσεις"

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα προγράμματα stage τοποθετήθηκε με γραπτή του δήλωση και ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας, ο οποίος τόνισε:
«Στη θέση της πράγματι αναγκαίας αναμόρφωσης και βελτίωσης των Προγραμμάτων Κατάρτισης και Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας ανέργων (Stage), η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδες και κομματικά εμπαθείς αποφάσεις.
Αφού:
1. Οδηγεί χιλιάδες νέους στην ανεργία.
2. Καθιστά αδύνατη τη λειτουργία μεγάλου αριθμού Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και
3. Προαναγγέλλει – όπως αναμενόταν άλλωστε – κομματικές προσλήψεις.
Δυστυχώς ένα σύνθετο και ευαίσθητο ζήτημα αντιμετωπίζεται με αδικαιολόγητη σπουδή και προχειρότητα.
Δεδομένου μάλιστα ότι για τον ιδιωτικό τομέα τα δυνάμενα να διατεθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ είναι ελάχιστα, σε σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σε κάθε περίπτωση δε αν κάτι τέτοιο επιχειρηθεί από εθνικούς, κυρίως, πόρους θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη».