Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σπ. Λιβανός: «Πολιτικό ξεκαθάρισμα πρώτα και αμέσως μετά εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη τη χώρα»


Για τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τη μελλοντική πορεία της παράταξης μίλησε ο Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Ρ/Σ Αθήνα 9,84 «Εκτός Γραμμής» των δημοσιογράφων Άγγελου Μόσχοβα και Γιάννη Λοβέρδου.
Ο πρώην βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών ως προς την εκλογή αρχηγού του κόμματος έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό ακολουθώντας τις επιταγές της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας. Το θέμα δεν λύνεται με αντεγκλήσεις στελεχών μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα».
Ο Σπήλιος Λιβανός ζήτησε μετεκλογικές διαδικασίες ουσίας για τη Νέα Δημοκρατία μέσα από τις οποίες το κόμμα πρέπει να βγει πιο δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την διεξαγωγή πρωτίστως συνεδρίου θέσεων και αρχών μέσα από το οποίο η παράταξη θα επαναπροσδιορίσει την πολιτική της πορεία.
Τοποθετήθηκε υπέρ:
1) της ανοιχτής εγγραφής πολιτών στα μητρώα του κόμματος μέχρι την Πέμπτη 5/11.
2) της διεξαγωγής συνεδρίου πολιτικού επαναπροσανατολισμού.
3) της διενέργεια εκλογών με κάλπες σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 14/11 έτσι ώστε η βάση της ΝΔ να ψηφίσει το νέο πρόεδρο του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση ο Σπήλιος Λιβανός ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να στρέψει υπέρ της τη σημερινή δύσκολη γι’ αυτήν πολιτική συγκυρία. Και αυτό, τόνισε, μπορεί να το κάνει μέσα από τις διαδικασίες που ξεκινούν αυτό το χρονικό διάστημα, «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να βγει κερδισμένη. Να προχωρήσει μπροστά, χωρίς βαρίδια, ανακαλύπτοντας διαδικασίες σήμερα που θα της επιτρέψουν αύριο να είναι ένα σύγχρονο ανοιχτό Ευρωπαϊκό κόμμα».
Σ.σ. MessolonghiNews: Πάντως ακόμη ο Σπήλιος Λιβανός δεν έχει προβεί σε μετεκλογική δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου τουλάχιστον για να απευθύνει ένα «ευχαριστώ» στους ψηφοφόρους του…