Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ασ. Φωτόπουλος: "Η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον Νομό μας είναι η αφετηρία της ατομικής και συλλογικής μας ευημερίας"


Με έναν πρωτότυπο και συνάμα χρηστικό τρόπο προωθεί την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ ο Ασημάκης Φωτόπουλος. Αναφερόμαστε στο βιβλίο «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης» που εξέδωσε και το οποίο αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αφού με εύχρηστο τρόπο παρουσιάζονται τρόποι που μπορούν να αντληθούν κεφάλαια για υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων με χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
Ταυτόχρονα, ο Ασημάκης Φωτόπουλος στο βιβλίο του κάνει μια ρεαλιστική προσέγγιση της οικονομικής πραγματικότητας για την τοπική οικονομία με την παράλληλα κατάθεση προτάσεων, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.
Σχετικά με την έκδοση ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του σημειώνει:
«Ολοκληρώνοντας μία εργασία αρκετών μηνών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αισθάνομαι βέβαιος ότι η παρούσα έκδοση, στα δικά σας χέρια, μπορεί να αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σας σχεδίων.
Ο οδηγός «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης» είναι μια απόπειρα συλλογής - ταξινόμησης και απλούστευσης όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί κάθε νέα ή παλαιά επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, για την ανάπτυξή της.
Η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον Νομό μας είναι η αφετηρία της ατομικής και συλλογικής μας ευημερίας.
Χρέος της πολιτείας είναι να παρέχει τις ευκαιρίες.
Δικό μας χρέος είναι να τις αξιοποιούμε προς όφελος της ιδιωτικής μας πρωτοβουλίας και του κοινωνικού συνόλου.
Στην προσπάθεια αξιοποίησης κάθε «ευρωπαϊκής ευκαιρίας», η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί τον φυσικό μας σύμμαχο.
Σε αυτόν τον τόπο που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια και ελαττώματα, εμείς διακρίνουμε ένα ιδανικό περιβάλλον επιχειρηματικών ευκαιριών.
Διακρίνουμε «εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού» σε μέρη που χαρακτηρίζονται ως «απομακρυσμένα», ανακαλύπτουμε «βιολογικές καλλιέργειες» σε μέρη που «δεν έχει αναπτυχθεί η βιομηχανική γεωργία» και εφευρίσκουμε «νέους τρόπους ορθολογικής αξιοποίησης των υδάτινων πόρων» εκεί που ο φυσικός μας πλούτος «εκτρέπεται».
«Επιχειρούμε» στον τόπο μας γιατί χαιρόμαστε την ξεχωριστή ομορφιά του, αγαπάμε τους ανθρώπους του και γευόμαστε τους καρπούς της εύφορης γης του.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, κάθε επιχειρηματική σας προσπάθεια που θα εμπνευστεί ή όχι από την παρούσα έκδοση, να επιτύχει.
Εύχομαι στην επιτυχία σας αυτή, η μικρή δική μου συμβολή να είναι ωφέλιμη για την ανάπτυξη του τόπου μας!»