Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Ψήφος Εμπιστοσύνης από τους Έλληνες Πολίτες και την Βουλή στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου»


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι έλληνες πολίτες και ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και με συντριπτική διαφορά, αποφάσισαν για το αύριο, το μέλλον, την πρόοδο, επέλεξαν πρόγραμμα συγκεκριμένο, αξιολογημένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο για σταθερότητα, ανάπτυξη, ευημερία, δικαιοσύνη, ψήφισαν για Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Με τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις για μία άλλη πολιτική με κοινωνική ευαισθησία, αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των πολλών και αδυνάμων, στήριξη των αδύναμων οικονομικά και κοινωνικά στρωμάτων του ελληνικού λαού και ανάπτυξη της υπαίθρου.
Παρά την κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης που βρίσκεται η χώρα μας, λόγω του εκτροχιασμού των δημοσιονομικών μεγεθών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα, όπως η αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2009, την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης από 600-1300 ευρώ και η πρώτη δόση μέχρι τα Χριστούγεννα στους οικονομικά αδύναμους, πάγωμα για ένα χρόνο των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ρύθμιση θεμάτων δανειοληπτών από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ…».
Ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στα θέματα των αγροτών: «Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας -και της υπόλοιπης Ελλάδας- για μια 5ετία βρέθηκαν στο έλεος του θεού και του καιρού, των μεσαζόντων και των κερδοσκόπων.
Η αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων (καύσιμα – λιπάσματα - φυτοφάρμακα) σε συνδυασμό με την μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα είχαν σαν αποτέλεσμα να εξανεμισθεί το εισόδημα τους.
Η αναδιάρθρωση καλλιεργειών – κυρίως για τους πρώην καπνοπαραγωγούς- παραμένει ζητούμενο…»
Τέλος, ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης υπογράμμισε: «Οι προγραμματικές δηλώσεις, δημιουργούν προϋποθέσεις εξόδου της οικονομίας από την κρίση και της χώρας από την στασιμότητα, φέρνουνε ξανά το χαμόγελο στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την ελπίδα στα παιδιά και την νεολαία μας, την αισιοδοξία στο λαό μας. Για τους λόγους αυτούς δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση…»