Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

"Στοιβάζουν" 35 νήπια σε μια μικρή αίθουσα στο 6ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου

Με επιστολή τους σε όλους τους τοπικούς φορείς (Δήμο, Νομαρχία) αλλά και σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές οι γονείς των μαθητών του 6ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου (Καλλονή) ζητούν την άμεση διάθεση λυόμενης αίθουσας για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου αφού το κτήριο στο οποίο στεγάζεται είναι ανεπαρκές.
Μάλιστα στην επιστολή τους οι γονείς επικαλούνται και το σοβαρό επιχείρημα της μη τήρησης των οδηγιών για την αντιμετώπιση της γρίπης αφού όπως υποστηρίζουν: «τα παιδιά πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση 1 μέτρου τουλάχιστον , στο δικό μας σχολείο τα παιδιά βρίσκονται κυριολεκτικά στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο με την μεταξύ τους απόσταση να μην ξεπερνά τα 10 εκατοστά.»

Η επιστολή των γονέων έχει ως εξής:
Είναι η πολλοστή φορά που ενοχλούμε για το συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν και το Νηπιαγωγείο μας λογίζεται ως διθέσιο , παρόλα ταύτα υπάρχει μόνο ένα διδακτήριο πράγμα που σημαίνει ότι τα νήπια και των δυο τμημάτων μοιράζονται το χώρο αυτής της αίθουσας.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι , σε μια αίθουσα που μόλις και μετά βίας μπορεί να στεγασθεί ένα τμήμα των 20 νηπίων , φέτος βρίσκονται 35 παιδιά.
Αυτό βεβαίως δεν έχει μόνο συνέπειες από παιδαγωγικής απόψεως καθώς είναι αδύνατο τα παιδιά να κινηθούν ελεύθερα , πόσο μάλλον να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες με τις συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά και κυρίως έχει συνέπειες και όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής.
Ιδιαίτερα φέτος που απειλούμαστε από τον ιό της νέας γρίπης Α(Η1ν1) κατανοείτε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ενώ μάλιστα η εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας από τη νέα γρίπη αναφέρει ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση 1 μέτρου τουλάχιστον , στο δικό μας σχολείο τα παιδιά βρίσκονται κυριολεκτικά στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο με την μεταξύ τους απόσταση να μην ξεπερνά τα 10 εκατοστά.
Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν τιμά κανέναν και ότι: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ.
Παρακαλούμε , λοιπόν , να κάνετε άμεσα τις όποιες ενέργειες προκειμένου να εφοδιαστεί το νηπιαγωγείο μας με μια επιπλέον αίθουσα ΑΜΕΣΑ. Θεωρούμε ότι αυτό που ζητούμε είναι αυτονόητο για τα παιδιά μας. Σας γνωρίζουμε από την μεριά μας ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε.
Με τιμή και αγωνία
Οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων του 6ου νηπιαγωγείου Μεσολογγίου