Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Θ. Μωραΐτης: "Είμαστε αποφασισμένοι για ρίξεις και ανατροπές"


Στην Αιτωλ/νία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε το Μεσολόγγι αρχικά, όπου και είχε την ευκαιρία να δεχθεί τα συγχαρητήρια των πολιτών για την εκλογή του ως πρώτου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον νομό και την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών. Την ίδια μέρα ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε το Αγρίνιο, όπου επίσης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής.
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Ο κ. Μωραΐτης το πρωί της Κυριακής παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην πομπή λιτάνευσης της εικόνας της Ναυμαχίας, μαζί με τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων, που κατέληξε στο λιμάνι της πόλης. Ο κ. Μωραίτης κλήθηκε, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, να κάνει τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα στη μνήμη των πεσόντων ναυμάχων.
Αμέσως μετά, σε δήλωση του, ο Υφυπουργός τόνισε: «Τιμούμε σήμερα το ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου, ήταν αυτή που άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης.

Όλοι μας λοιπόν τιμούμε αυτό το ένδοξο παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, για το παρόν και το μέλλον, κυρίως, της χώρας μας.

Πιστεύω ότι η Ελληνική κυβέρνηση εδώ και έξι ημέρες περίπου έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί, να κάνει ανατροπές, ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα.

Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός.

Δεν έχουμε απλά τη διάθεση, έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γυρίσουμε αυτή τη σελίδα για τον τόπο και για τη χώρα».
Να σημειωθεί, πως ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στον Αιτωλ/να Υφυπουργό και στο έργο που καλείται να επιτελέσει, για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, το περιβάλλον.