Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Οι Googlers του ΤΕΙ Μεσολογγίου


Μία νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί στην πορεία αναβάθμισης του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Το τμήμα συμμετείχε σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης και εκπαίδευσης σπουδαστών στις μεθόδους Online Marketing όπως αυτές παρέχονται από το Google.

Στα πλαίσια της συμμετοχής αυτής, το Τμήμα ΕΠΔΟ πήρε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό, Google Online Marketing Challenge με τρείς ομάδες από φοιτητές οι οποίες συντονίζονταν από τον Αναπληρωτή Καθηγητή, Σπύρο Συρμακέση.

Οι φοιτητές που επιλέχτηκαν για το διαγωνισμό χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, όπου τη διαχείριση κάθε ομάδας ανέλαβε ένας από αυτούς. Μέσα από μία διαδικασία εσωτερικής εκπαίδευσης οι ομάδες εκπαιδεύτηκαν σε δύο μήνες σε θέματα μάρκετινγκ στο διαδίκτυο. Ο υπεύθυνος φοιτητής κάθε ομάδας ήταν υπόλογος για την πρόοδο της στη διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Μετά το τέλος της επίπονης εκπαίδευσης κάθε ομάδα πήρε από το Google 200 δολάρια με την υποχρέωση να τα αξιοποιήσει για την προώθηση μίας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι φοιτητές έφτιαξαν και υποστήριξαν για τρεις εβδομάδες τη διαφημιστική τους καμπάνια για τρία επιλεγμένα websites (tennisnews.gr, zero.gr, igoumenidis.gr).

Για αυτή την καμπάνια αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων. Η ομάδα του ΤΕΙ Μεσολογγίου ανταγωνίστηκε πάνω από 2100 εκπαιδευτικούς οργανισμούς και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό ανάμεσα στους άλλους ευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Να σημειώσουμε ότι από την Ελλάδα υπήρχαν μόνο έξι συμμετοχές, και η μοναδική από ΤΕΙ ήταν του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Για την ιστορία οι φοιτητές που αποτελούσαν τις ομάδες ήταν οι Φώσκολος Θωμάς, Πλατανίτη Γαρυφαλιά, Τζιούμης Κωνσταντίνος, Βίλλιος Κωνσταντίνος, Γεωργάντη Μαίρη, Κοτρώνης Γιώργος, Οικονόμου Ελένη, Σιμώνης Χρήστος, Τσιάμης Σεραφείμ, Πουλόπουλος Ιωάννης, Γκεζέπης Αντώνης, Τζίφα Βασιλική, Θεοδωρίδου Κατερίνα, Νίκος Ιωαννίδης και Βασιλείου Πάνος.
Όλοι οι φοιτητές τιμήθηκαν σε ξεχωριστή εκδήλωση από το ΤΕΙ Μεσολογγίου όπου έγινε και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής τους, όπως αυτές είχαν αποσταλεί από το Google, και με ειδικές αναμνηστικές πλακέτες για τους αρχηγούς των ομάδων (στη φωτογραφία οι φοιτητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό).