Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη η συγκέντρωση της Σ. Γιαννακά στο Μεσολόγγι




Δυναμικό ήταν το παρόν των φίλων και υποστηρικτών της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά στην προεκλογική της ομιλία χθες το βράδυ στο Μεσολόγγι.
Ο πεζόδρομος της Χαριλάου Τρικούπη κατακλύστηκε από κόσμο αλλά και οι γύρω δρόμοι πράγμα που καταδεικνύει περίτρανα την δυναμική της υποψηφιότητας της.
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, η κ. Γιαννακά αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα και τα βήματα που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο την οδήγησε η διακυβέρνηση της ΝΔ.
«Ότι και να κάνουμε όσα νομοσχέδια, όσες πολιτικές, όσα χρήματα και να δώσουμε, όταν λείπει η πολιτική, το ήθος και η εμπιστοσύνη, τότε τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε», τόνισε η Σοφία Γιαννακά και πρόσθεσε ότι πολιτική σημαίνει ήθος και αποτελεσματικότητα που είναι δυο χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ και θα το κάνει από την 5η Οκτωβρίου και στο εξής, ως κυβέρνηση της χώρας.
Με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας, η υποψήφια βουλευτής Αιτ/νίας παρουσίασε συνοπτικά την πολιτική που θα ακολουθηθεί από το ΠΑΣΟΚ για να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , την υγεία, την παιδεία.
Ο αγροτικός τομέας – είπε- έχει μέλλον αν χτυπηθούν τα καρτέλ, μειωθούν τα επιτόκια, χρηματοδοτηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, υπάρξει παρέμβαση στους τομείς της ενέργειας και της λιανικής πώλησης
Στην ανάκαμψη, πρόσθεσε , θα συμβάλει η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και η χρηματοδότηση όλων των τομέων από το ΕΣΠΑ.
Επίσης η κ.Γιαννακά τόνισε ακόμα ότι η ΝΔ οδήγησε σε αποδιάρθρωση κοινωνικούς τομείς όπως η υγεία και η παιδεία , τομείς οι οποίοι πρέπει και πάλι να ενισχυθούν προς όφελος του πολίτη.
Η υπ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Νομό Αιτ/νίας και το Μεσολόγγι γενικότερα προνομιούχο περιοχή, πρωτοποριακή σε πολλούς τομείς, η οποία ωστόσο δεν πήρε τα τελευταία χρόνια όσα θα έπρεπε «απαιτούμε και δεσμευόμαστε μέσα στην επόμενη πενταετία να μην είμαστε πια ο φτωχότερος νομός της Ελλάδας και η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης, δεν θέλουμε ο τόπος μας να είναι ντροπή, αλλά στολίδι για τη δυτική Ελλάδα», είπε η κα Γιαννακά και πρόσθεσε ότι οι απαιτήσεις πλέον στρέφονται προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν έχει κανείς να περιμένει τίποτα από την απερχόμενη κυβέρνηση.
Καταλήγοντας, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τους «φίλους και συνοδοιπόρους στους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης» όλους τους πολίτες που την τίμησαν με την παρουσία τους και εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους στην προσπάθεια της αυτή να προσφέρει στον τόπο για δεύτερη φορά από το δύσκολο μετερίζι του Εθνικού Κοινοβουλίου.