Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ισχυρός και ο "πυρήνας" του Αντώνη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία


Ο Αντώνης Σαμαράς ως γνωστό ήταν ο τελευταίος από τους διεκδηκητές της αρχηγείας της ΝΔ που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την υποψηφιότητά του.
Στο επιτελείο του απ’ ότι μαθαίνουμε υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για επικράτηση στην ανοιχτή ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρόλο που μέχρι στιγμής κρατούνται χαμηλοί τόνοι.
Παρόλο που δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση στις διεργασίες για την προώθηση της υποψηφιότητάς στην Αιτωλοακαρνανία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Σταράμος, ο πρ. πρόεδρος του ΙΔΕΚΕ Θύμιος Δρόσος και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννης Τσιτσέλης. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην Αιτωλοακαρνανία έχει ένα ισχυρό πυρήνα πολιτικών του φίλων από την εποχή της "Πολιτικής Άνοιξης" που αναμένεται να επαναδραστηριοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και φυσικά το ζητούμενο είναι αν θα βρεθούν στο πλευρό του, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Δημήτρης Σταμάτης.
Πάντως γεγονός είναι ότι από σήμερα ξεκινά η δραστηριοποίηση του «μηχανισμού» για την στήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά και κατά συνέπεια μέρα με την ημέρα θα διευρύνεται ο κύκλος των στελεχών που τον στηρίζουν δημόσια, αν και όπως μας είπε με νόημα στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού «…οι απλοί ψηφοφόροι που στήριζαν και στηρίζουν την παράταξη είναι ο ισχυρότεροι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά.»