Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων.
Όμως και σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία καταγράφεται το γεγονός της μη προσέλευσης σε πολλά εκλογικά τμήματα των μελών της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων.
Μέχρι στιγμής ως μοναδικά ευτράπελα στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφονται:
Το περιστατικό με ψηφοφόρο στο δήμο Στράτου ο οποίος αφού ψήφισε διαπίστωσε ότι στην κάλπη αντί για ψηφοδέλτιο έριξα κάποιο προσωπικό του έγγραφό και στην συνέχεια με έντονο και απειλητικό τρόπο ζητούσε το «άνοιγμα» της κάλπης για να ρίξει το ψηφοδέλτιό του!!!
Προς στιγμή επικράτησε αναστάτωση και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίες για την απομάκρυνση του ψηφοφόρου.
Και το ότι σε εκλογικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας η δικαστική αντιπρόσωπος καθυστέρησε να προσέλθει με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει με αρκετή καθυστέρηση.
Τέλος, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι, αλλά και ψηφοφόροι είναι αυτό των λανθασμένων στοιχείων στους εκλογικούς καταλόγους με αποτέλεσμα επιπλέον ταλαιπωρία για τους πολίτες αφού για να ψηφίσουν πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα ταυτοπροσωπίας.