Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Το Παρασκήνιο




Στο έγκυρο περιοδικό “FLARE” δημοσιεύτηκε όλο το παρασκήνιο μιάς συνάντησης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο τής Αθήνας, την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, μεταξύ τών προσώπων που εικονίζονται στο εξώφυλλο τού εντύπου.
Ο νέος πρωθυπουργός, έχοντας ήδη αρχίσει τις διεργασίες για τή συγκρότηση τής πρώτης μετακαραμανλικής κυβέρνησης (τα δίδυμα έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους), κάλεσε το γνωστό συμπολίτη μας και πολιτικό παράγοντα που ακούει στο συνθηματικό όνομα «Ξενοφών», για να συζητήσουν πάνω στις νέες εξελίξεις, σχετικά με το πολιτικό γίγνεσθαι.
Ο τελευταίος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα τών καταστάσεων, ζήτησε από τον φίλο του δήμαρχο Μεσολογγίου να τον συνοδέψει στην Αθήνα, όπως και έγινε.
Τους δύο άνδρες, Ξενοφώντα και Γεώργιο, τούς συνδέει μακρά φιλία, ή για να το θέσω καλύτερα, μια σχέση στοργής, από την εποχή τού ανένδοτου ακόμα, όταν ο Ξενοφών μάθαινε ποδήλατο στο μικρό Γιωργάκη, μαθητή τότε τού δημοτικού σχολείου.
Όπως διέρρευσε από κύκλους προσκείμενους στον Ξενοφώντα, κατ’ αρχήν ο Πρόεδρος τού ζήτησε «να βάλει πλάτες», κάτι που ο άνδρας το θεώρησε αυτονόητο, ιδιαίτερα μετά το ξανακλείσιμο τής δεξιάς στο χρονοντούλαπο τής ιστορίας που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας.
Τα πράγματα σοβάρεψαν έτι περαιτέρω, όταν ζητήθηκε από τον Ξενοφώντα να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η δραστηριοποίηση τού ανδρός στον χώρο τής βιολογικής γεωργίας, με τα πιστοποιημένα και ευρέως εκτιμώμενα προ»ιόντα με την εμπορική επωνυμία “GREENPISS”, η ευαισθησία του για την ανάδειξη τής πολιτιστικής κληρονομιάς (αναστήλωση Μπυρονείου Πελάθρου κ.λπ.) και πολλά άλλα, δεν ήταν άγνωστα στο επιτελείο τής Ιπποκράτους.
Ο Κινγκινάτος τής Σιδηράς Καμάρας, εδάκρυσε από συγκίνηση, κάτι που δεν κάνει ιδιαίτερα συχνά και εύκολα. Σχεδόν ψέλιζε ένα τρεμουλιαστό «ευχαριστώ», ισοδύναμο τού «Υes my dear president» (μητρική γλώσσα και τού ιδίου η αγγλική), όταν - σχεδόν απελπισμένος - παρενέβη ο δήμαρχος Μεσολογγίου ανακράζων: «Όοοοχι! Ως εδώ! Η προηγούμενη κυβέρνηση μάς πήρε το Εφετείο˙ αν μας πάρετε και σεις τον Φώντα, είναι σα να μας παίρνετε τα Ηρώα!».
Ο συναισθηματικός πρωθυπουργός χαμογέλασε και χτυπώντας καθησυχαστικά τον δήμαρχο στην πλάτη τού είπε: «Οκέϊ Τζων, ντον’τ γουόρι, δεν σας παίρνω το αγόρι!».
Ο αποκλεισμός όμως τού Βερελή από τα ψηφοδέλτια τού κόμματος και το γεγονός ότι το Μεσολόγγι, ύστερα από πολλά χρόνια, δεν διέθετε δικό του άνθρωπο στη Βουλή, βάρυναν συνειδησιακά τον πρόεδρο.
Μετά λοιπόν και από την μη ευόδωση τής πρότασής του προς τον Ξενοφώντα, στράφηκε αναγκαστικά σε άλλες λύσεις, ώστε να μην μείνει η Ιερά Πόλις παραπονεμένη!
Έτσι προέκυψε η υπουργοποίηση τής μεσολογγίτικης καταγωγής εξωκοινοβουλευτικής κυρίας Μπιρμπίλη, εγγονής τού αειμνήστου συμπολίτη μας Ρωμύλου Μακεδονόπουλου. Θέλοντας όμως ο καλωσυνάτος πρωθυπουργός να κάνει και ένα προσωπικό δώρο στον ...παρά τρίχα υπουργό του, έδωσε το υφυπουργείο Περιβάλλοντος στον πολυσταυρωμένο φίλο και πνευματικό παιδί τού Ξενοφώντος, Θάνο.
Έχοντας, λοιπόν, τα «μέσα και τα έξω» στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ευελπιστούμε πως όλες οι περιβαλλοντικές ανησυχίες μας θα μπουν εφ’ εξής στο σωστό δρόμο. Απαυδισμένοι πλέον από το παρωχημένο και υποκριτικό «σεμνά και ταπεινά», υιοθετούμε το αντίθετό του ... «άσεμνα και αλαζονικά» και απαιτούμε:
· Να σταματήσουν τα έργα τής εκτροπής τού Αχελώου εδώ και τώρα! Προς τη Λάρισα εκτρέψαμε ήδη, προ δεκαετιών, τον ...Αρίστο Καλογεράκη. Αν βέβαια, για «περιβαλλοντικούς» λόγους κρινόταν σκόπιμη η εκτροπή τού γειτονικού μας ...Φουλιστάν προς την Θεσσαλία, ώστε να γειτνιάσει με το ομόλογό του ...Καρδιτσιστάν, εμείς - ως Μεσολογγίτες - δεν θα είχαμε καμμία αντίρρηση, υπό την αίρεση τής εξαίρεσης τών ξενιτεμένων αηδονιών μας, Κώστα και Λεωνίδα, και των οικογενειών τους.
· Να αναγνωρισθούν οι Μπλικαίοι ως ράτσα ιδιαιτέρου χιούμορ και να κριθούν διατηρητέοι. Για το ιδιαίτερο κάλλος τους έχουν ήδη αναγνωρισθεί ...παναιτωλικώς!
· Να αξιοποιηθούν τα λασπόλουτρα τής λιμνοθάλασσας και να κατοχυρωθεί η ειδικότητα τού παρ’ ημάς Γαϊδάρου στη λασπολογία.
· Να αναγνωρισθεί το Ζαχαροκάλαμο ως αυτόχθον είδος καλάμου προς ίππευση από ζωντανά και ψοφίμια.
Πλην των τοπικών περιβαλλοντικών θεμάτων, στην ημερήσια διάταξη υπήρχε και το θέμα τού ρωσικού αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.
Ο «Ξ», υπέρμαχος τής επαναδιαπραγμάτευσης τής σύμβασης, δεν παρέλειψε να εκφράσει στον πρόεδρο και την εκτίμησή του στο πρόσωπο τού Βλαδίμηρου. Όταν ο Γεώργιος Β΄εξέφρασε την εύλογη απορία του για τις γνώσεις τού εξαδέλφου μου περί το φυσικό αέριο, ο τελευταίος δήλωσε με παρρησία την ιδιότητά του ως «παραγωγού φυσικών αερίων βιολογικού τύπου».
Η απρόσμενη στήριξη προς τον Πούτιν δεν παρέμεινε χωρίς ανταπόκριση. Ο Βλαδίμηρος έδωσε αμέσως εντολή να αναρτήσουν tο πορτραίτο τού Ξενοφώντος στο γραφείο του και να ξεκρεμάσουν την Βλαδιμήραινα που είχε πάρει τη θέση τού Λένιν.
Η παρακάτω φωτογραφία, που μάς στάλθηκε από τη Μόσχα, επαληθεύει το ρεπορτάζ τού CNN-Lepanto. ...
Για την φωτογραφία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ