Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ο ερτασμός της επετείου του ΟΧΙ στο Μεσολόγγι. Θερμό και παρατεταμένο το χειροκρότημα για την ΕΛΑΣ



























Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι η επέτειος του «ΟΧΙ» παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Θάνου Μωραΐτη και των τοπικών αρχών, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κόσμος χειροκρότησε με ιδιαίτερη «θέρμη» το μηχανοκίνητο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα συμπαράστασης τους τραυματισμένους αστυνομικούς από τα πυρά των τρομοκρατών χθες στην Αγία Παρασκευή.
Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες τόνισε: «από την πόλη της Ελευθερίας , την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε:«Το διαχρονικό μήνυμα της εθνικής επετείου, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί. Ο Ελληνικός λαός ενωμένος, υπηρετώντας αξίες και αρχές, μπορεί να βάζει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει.
Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία και είναι η ώρα να πάρουμε μεγάλες και γενναίες αποφάσεις.
Είναι η ώρα να συγκρουστούμε με νοοτροπίες, συμφέροντα και καταστάσεις που καθήλωσαν αυτόν τον τόπο και τον πήγαν πίσω.
Η νέα κυβέρνηση κατέθεσε το όραμά της, πιστεύοντας στον Ελληνικό λαό και τις αστείρευτες δυνάμεις του.
Ηρθε η ώρα λοιπόν να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις τη χώρας μας και παράλληλα να τεθούν στο περιθώριο μίζερες νοοτροπίες, ότι η Ελλάδα έχει μικρές δυνατότητες και δεν μπορεί.
Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί, ο Ελληνικός λαός μπορεί και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.»