Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Προβλήματα από τη νεροπόντη στο Αγρίνιο













Περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχει δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο της ΠΥ Αγρινίου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε γύρω στη μια το μεσημέρι στην πόλη.
Χωρίς υπερβολή κεντρικοί δρόμοι της πόλης του Αγρινίου μετατράπηκαν σε «ποτάμια» με αποτέλεσμα το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο του νερού που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης και έτσι να πλημμυρίσουν υπόγεια καταστημάτων
Μάλιστα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα προκαλώντας τους, μεγάλες υλικές ζημιές.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές που τελικά καταγράφονται είναι ελάχιστες σε σχέση με την ένταση του φαινομένου.
Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην "πολύπαθη" διεύθυνση Μεταφορών της ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας αφού υπέστησαν ζημιές αρχειακοί φάκελοι λόγω της πλημμύρας του υπογείου όπου φυλάσσεται το αρχείο της υπηρεσίας.