Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Με ενθουσιασμό η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Μεσολόγγι
















Στο Καρπενήσι έφτασε χθες η Ολυμπιακή Φλόγα στην ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Βανκούβερ 2010».
Το ταξίδι της Φλόγας για την Στερεά Ελλάδα ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα όπου διανυκτέρευσε προχθές μετά την Τελετή Αφής, στην Αρχαία Ολυμπία.
Στα Καλάβρυτα μετά τους πρώτους Λαμπαδηδρόμους, το Ιερό Φως παρέλαβε ο περίφημος οδοντωτός σιδηρόδρομος από τον σταθμό των Καλαβρύτων και το μετέφερε στο Διακοφτό, διασχίζοντας το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού. Το τρένο σταμάτησε για λίγα λεπτά στη γραφική και πνιγμένη στα πλατάνια Ζαχλωρού, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι ετοίμασαν μια σεμνή τελετή για να προϋπαντήσουν το Ολυμπιακό Φως.
Στο τέλος της διαδρομής του οδοντωτού, στο σταθμό του Διακοφτού, όλα τα παιδιά των σχολείων της ευρύτερης περιοχής άφησαν για λίγο τα μαθήματα τους και υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές το σύμβολο της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης.
Επόμενη στάση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, η πρωτεύουσα της Αχαϊας, η Πάτρα, στην οποία έγινε ειδική τελετή και άναψε ο βωμός, στο λιμάνι της πόλης. Ακολούθησε το πέρασμα της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», που ενώνει το Ρίο με το Αντίριο, με τους περισσότερους από τους Λαμπαδηδρόμους, να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι έστειλαν μέσω της Ολυμπιακής Φλόγας, το μήνυμα της ισότητας και της καταπολέμησης των διακρίσεων στη σύγχρονη κοινωνία.
Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, το Ολυμπιακό Φως έφτασε το μεσημέρι και γνώρισε ίσως το πιο θερμό καλωσόρισμα της ημέρας, με τη μαζικότερη συμμετοχή. Ανδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, κατέβηκαν στους δρόμους και τις πλατείες για να δουν από κοντά το σύμβολο του Ολυμπισμού.
Ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή της εισόδου της Ολυμπιακής Φλόγας στον Κήπο των Ηρώων από τον Διονύση Χαϊδεμενάτο για να ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποδοχής της φλόγας.
Τελετή έγινε και στο Αγρίνιο, όπου ο βωμός άναψε στην κεντρική πλατεία της πόλης
Συνολικά τη δεύτερη ημέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Βανκούβερ 2010», την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Φλόγα κάλυψε 257,5 χιλιόμετρα.
Σήμερα , τρίτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, το Ιερό Φως ξεκίνησε από το Καρπενήσι και με σταθμούς στη Λαμία, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα, θα καταλήξει στο Μέτσοβο, όπου και θα διανυκτερεύσει.