Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση στήριξης της Ντόρας από τον Βασίλη Μαγγίνα

Με γραπτή του δήλωση ο πρώην Υπουργός, Βασίλης Μαγγίνας ανακοινώνει την στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αρχηγία της ΝΔ και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τερματισμού των ατέρμονων αντεγκλήσεων και συζητήσεων για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαγγίνας στη δήλωσή του τονίζει:
"Η Ν.Δ., υπέστη μια οδυνηρή εκλογική ήττα, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί νέα δεδομένα.
Κινδυνεύει, ωστόσο, να υποστεί και βαρύτατη πολιτική ήττα και να απαξιωθεί στη κοινή γνώμη, αν συνεχισθούν η ανούσια και εξόχως βλαπτική διαδικαστική συζήτηση και οι αντεγκλήσεις.
Η 7η Νοεμβρίου ορίσθηκε για τη διεξαγωγή Εκτάκτου Συνεδρίου, οι αρμοδιότητες του οποίου περιγράφονται με σαφήνεια στο Καταστατικό του κόμματος, με σκοπό την εκλογή νέου Προέδρου.


Το γεγονός αυτό, καθόλου δεν αποκλείει την προσφυγή, στη συνέχεια, σε νέα, ανοικτή αλλά αδιάβλητη διαδικασία.
Η χθεσινή δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη με την οποία επισημοποιεί την πρόθεσή της να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος, αλλά και παρουσιάζει μια σειρά πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων, έβαλε οριστικό – θέλω να πιστεύω – τέλος, στις στείρες αντιπαραθέσεις.
Με τη δήλωση της υποψηφιότητάς της, που προσωπικά στηρίζω, η πορεία προς το Συνέδριο και η εν γένει δημόσια διαβούλευση, από τούδε και στο εξής επιβάλλεται να είναι πολιτική.
Η Ν.Δ. οφείλει με υπευθυνότητα να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο. Αυτόν της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μόνον έτσι θα διευρύνει την πολιτική της απήχηση και θα μπει και πάλι σε νικηφόρα πορεία.
Θα πρέπει όλοι με αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και εποικοδομητικές προτάσεις να συνεισφέρουμε στο σαφή προσδιορισμό της ιδεολογικής, πολιτικής και κυβερνητικής μας προοπτικής.
Το τελευταίο που χρειάζονται σήμερα οι απογοητευμένοι νεοδημοκράτες είναι ο διασυρμός, οι τριβές και οι άνευ σημασίας ατέρμονες συζητήσεις".