Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Με διακρίσεις για την ποιότητα και τη γεύση οι συμμετόχη των γαλακτοβιομηχανιών της Αιτωλοακαρνανίας στο Φεστιβάλ "Ελληνικού Γάλακτος και Τυριών"


Θετικά ήταν, για μια ακόμη φορά, τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τ.Ε.Δ.Κ. στο 2ο Φεστιβάλ «Ελληνικού γάλακτος και τυριού» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2009, με τιμώμενη περιοχή την Αιτωλοακαρνανία.
Χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν και γεύθηκαν τυροκομικά προϊόντα όλων των ειδών που με ιδιαίτερη φροντίδα πρόσφεραν τυροκόμοι του νομού.
Η επιτυχημένη συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας επισφραγίσθηκε από σημαντικές βραβεύσεις τυριών, που παράγουν στο νομό, τυροκόμοι που συμμετείχαν στην έκθεση.
Αναλυτικά στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποιότητας Ελληνικών Τυριών Χρυσά Βραβεία γεύσης απέσπασαν για την φέτα η Βιομηχανία γάλακτος «ΔΕΛΦΟΙ Α.Ε», για την γραβιέρα και την πικάντικη γραβιέρα το τυροκομείο Αθανάσιος Μακρής και Υιοί Ο.Ε..
Αργυρό βραβείο
γεύσης απέσπασε για τη γραβιέρα Αμφιλοχίας το Τυροκομείο Σταύρος Καρούσος.
Το περίπτερο, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην υπουργοί, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής, αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι, νομάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του νομού καθώς και εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης άλλων περιοχών.
Μέσω των προϊόντων, των ειδικών εκδόσεων και ντοκιμαντέρ ενημερώθηκαν για τη μεγάλη διατροφική αξία και σημασία της εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που παράγονται στο νομό.