Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Συνεχίζεται το φιλόδοξο πρόγραμμα της Νομαρχίας "Γνωρίζω την Αιτωλοακαρνανία"

Ξεκινά από αύριο και για την νέα σχολική περίοδο 2009-2010, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γνωρίζω την Αιτωλοακαρνανία», που περιλαμβάνει εκδρομές και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νομού.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα, που θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2007-2008 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από την εκπαιδευτική κοινότητα και συμμετείχαν σε αυτό πάνω από έξι (6) χιλιάδες μαθητές σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας.
Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της συμμετοχής των μαθητών την περασμένη χρονιά (2008-2009) μιας και πήραν μέρος στο πρόγραμμα πάνω από δώδεκα (12) χιλιάδες μαθητές.Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού, καθώς και σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ-ΤΕΕ και ΕΠΑΣ.
Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει οργανωμένες, μονοήμερες επισκέψεις μαθητών, σε διάφορους προορισμούς του Νομού και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών.
Στόχος είναι η γνωριμία των μαθητών με τόπους της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι από τη φύση και την ιστορία είναι προικισμένοι με ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά.